Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovenky ničia favoritov. Hrajú o medailu

V mimoriadne dôležitej sezóne, na ktorej konci by sa chceli radovať z olympijskej miestenky, sa im dosiaľ nedarilo. Teraz však siahajú na životný výsledok.

31.07.2015 19:18 , aktualizované: 21:51
debata (1)
Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová. Foto: Facebook
Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová.

Slovenské plážové volejbalistky Dominika Nestarcová a Natália Dubovcová si počínajú na európskom šampionáte skvele. Počas piatkového programu turnaja sa postarali hneď o dve veľké prekvapenia. V osemfinále si najprv poradili s obhajkyňami titulu z Holandska. Pár Meppelinková – Van Ierselová zdolali vo dvoch setoch (21:19, 21:18).

„Toto víťazstvo patrí medzi naše najvzácnejšie. Už pred zápasom sme vedeli, že na nás čaká jeden z najnáročnejších súperov. Preto sme si povedali, že musíme hrať s dostatočným rizikom. Stretnutie sme zvládli takticky, dobrý výkon sme predviedli aj v obrane. V úvodnom vyraďovacom kole sme zdolali taktiež Holanďanky. Zdá sa, že sme na expertky,“ usmieva sa Nestarcová, ktorá má na dobrú náladu dostatočný dôvod.

Spolu s o šesť rokov mladšou partnerkou totiž predviedla ďalší skvelý výkon aj vo štvrťfinále, v ktorom si Slovenky poradili aj s neúspešnými finalistkami z predošlých majstrovstiev Európy. Švajčiarky Goricanecovú s Huberliovou zdolali taktiež vo dvoch setoch (21:19, 21:13) a v sobotu si zahrajú v Rakúsku o vytúženú medailu.

„Za najväčší úspech považujeme tretie miesto na Grand Slame, odvtedy však už uplynul viac ako rok. Veríme, že v Rakúsku dosiahneme ďalší skvelý výsledok,“ dúfa Nestarcová.

Slovenská dvojica potvrdila v boji o postup do semifinále, že sa jej v meraniach síl so Švajčiarkami darí. Predtým sa s nimi stretli päťkrát a zakaždým uspeli.

„Tento rok sme si s nimi zahrali premiérovo. Vlani sme ich zdolali dva razy. Verili sme, že v v tomto trende budeme pokračovať,“ uviedla skúsenejšia zo slovenského páru, ktorý má v Rakúsku pomerne silnú podporu v hľadisku. „Na tribúnach máme rodiny, známych, je tu aj skupinka fanúšikov zo Slovenska. Starajú sa o skvelú atmosféru“

Duo Nestarcová – Dubovcová, ktoré narazí v dueli o postup do finále na nemecký pár Ludwigová – Walkenhorstová, spolu chodí po svetových pieskoch už siedmu sezónu, ale tak ďaleko sa na európskom či svetovom šampionáte dosiaľ neprebojovalo.

Najlepším výsledkom slovenského páru na majstrovstvách Európy bolo do aktuálnej sezóny deviate miesto z Cagliari 2014. Na tohtoročnom svetovom šampionáte obsadili Slovenky v Rotterdame sedemnástu priečku.

Vďaka úspechu z Klagenfurtu sa Nestarcová s Dubovcovou opäť o čosi priblížili k naplneniu veľkého sna. Tým je účasť na budúcoročných olympijských hrách v Riu de Janeiro. Na majstrovstvách Európy totiž bojujú plážoví volejbalisti aj o dôležité body do olympijskej kvalifikácie.

Či Slovenky pridajú do rebríčka ďalšie, môžete sledovať v sobotu od 10.00 v priamom prenose na internetovej stránke www.laola.tv. Finále sa uskutoční od 14.00, zápas o tretie miesto o hodinu skôr.

Zo záveru majstrovstiev Európy napokon odvysiela prenosy aj RTVS. Semifinálový duel Natálie s Dominikou proti Nemkám uvidíte zo záznamu o 12:00 na Dvojke. Podľa výsledku bude potom na Dvojke buď duel o bronz (13:00), alebo finále (14:00) naživo!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Dubovcová #Dominika Nestarcová