Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky hrajú aj za Česko. Úspešne

Zatiaľ čo v českom plážovom volejbale zavládli po rozpade úspešnej dvojice Kristýna Kolocová - Markéta Sluková smútok a rozčarovanie, na Slovensku sa môžu fanúšikovia spokojne usmievať. Slovenský pár Dominika Nestarcová - Natália Dubovcová je na majstrovstvách Európy v Klagenfurte zatiaľ úspešný.

29.07.2015 19:00
Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová Foto:
Zľava: Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová.
debata (2)

Slovenky vyhrali v základnej skupine aj svoj druhý zápas a zabezpečili si miestenku vo vyraďovacej fáze. Po Nórkach zdolali včera vo dvoch setoch aj španielske dvojky. „Hrali sme dobre a pozorne. Vedeli sme, že si musíme dať pozor. Obe dvojice už potrápili kvalitné tímy. Nesmeli sme nič podceniť. Napriek tomu, že podľa nasadenia sme boli favoritky,“ referuje Nestarcová z turnaja, ktorý zainteresovaní viackrát označili vďaka skvelej atmosfére za najlepší na svete.

Spolu so svojou mladšou partnerkou sa dnes pobije o priamy postup do druhého kola s ďalším španielskym párom, najväčším favoritom skupiny. „S Lilianou a Baquerizovou sme sa stretli už veľakrát, navzájom sa poznáme. Šance na víťazstvo máme vysoké – ak budeme hrať dobre,“ tvrdí Nestarcová.

Okrem podpory z domova sa môžu Slovenky tešiť aj na prajnosť spoza rieky Moravy. „Držte sa, teraz hráte aj za Česko,“ nechal odkaz na oficiálnej facebookovskej stránke jeden z českých priaznivcov.

„Niečo podobné ma ani neprekvapuje. V Rakúsku nie je po rozchode Kiki a Maki v ženskej súťaži žiadny český pár. Je teda prirodzené, že nás začali ľudia viac sledovať,“ reaguje Nestarcová, ktorú vývoj profesionálneho vzťahu medzi Slukovou a Kolocovou zaskočil. „Prekvapilo ma to. Boli však v náročnej situácii – nedarilo sa im. Napriek tomu si myslím, že urobili unáhlené rozhodnutie,“ dodáva Pezinčanka.

K podobnému názoru dospeli aj viacerí experti z prostredia českého plážového volejbalu. Zazneli hlasy, že spoluhráčky nemusia byť zároveň aj najlepšími kamarátkami, ktoré o sebe vedia absolútne všetko. Ako je na tom v tejto oblasti slovenský pár? „S Natáliou nemáme problémy. Vieme, pre čo to robíme a vychádzame spolu dobre. Samozrejme, každá z nás je iná, je medzi nami vekový rozdiel, nie sme ani najlepšie kamarátky. Nemyslím si však, že také niečo je v profesionálnom športe problém,“ vraví Nestarcová.

S Dubovcovou sú uprostred najdôležitejšej sezóny v kariére. Bojujú nielen o body do svetového rebríčka, ale aj o miestenku na budúcoročné olympijské hry v Riu de Janeiro. Priblížiť sa k naplneniu veľkého sna môžu aj vďaka prípadnému úspechu v Klagenfurte, kde by si rady vylepšili doterajšie maximum z európskeho šampionátu – deviatu priečku. „Určite v to dúfame, musíme však ísť krok po kroku,“ zakončila Nestarcová.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Dubovcová #Dominika Nestarcová #plážový volejbal