Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rio zväzuje ruky. Slovenky však valcujú

V prvom zápase bojovali so súperom i nervozitou. V druhom suverénne potvrdili úlohu favoritiek. V treťom prekvapili - súpera, seba i expertov.

30.06.2015 17:30
Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová Foto:
Zľava: Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová na MS v holandskom Apeldoorn.
debata (1)

Slovenské plážové volejbalistky Dominika Nestarcová a Natália Dubovcová vstúpili do majstrovstiev sveta v Holandsku skvele. V základnej skupine nenašli premožiteľky a do šestnásťfinále postúpili z prvého miesta.

„Po stretnutí s mladými Poľkami nám tréneri rázne dohovorili a v súboji s Kostaričankami sme už previedli svoju hru. Na duel s Nemkami Ludwigovou a Walkenhorstovou sme nastupovali s tým, že nemáme čo stratiť. Predsa len, v súčasnosti patria k najkvalitnejším párom sveta. Teší nás, že sme ich zaskočili a zvíťazili. Podarilo sa nám to po prvý raz v kariére. Lepšie načasovanie sme si zvoliť ani nemohli,“ referuje z Apeldoornu, jedného zo štvorice dejísk svetového šampionátu, Nestarcová.

Slovenky získali vďaka prvenstvu v skupine nezanedbateľnú výhodu. Pred žrebom vyraďovacej fázy ich organizátori zaradili medzi dvanásť nasadených tímov. Navyše, za ďalším súperom sa nemusia presúvať do iného mesta.

„V Apeldoorne sa nám veľmi páči. Vedľa hotela máme kone, čo vo mne vyvoláva spomienky na detstvo. Tribúny na kurtoch sú neustále zaplnené, vládne tu dobrá atmosféra,“ popisuje skúsenejšia z najúspešnejšieho slovenského páru.

Duo Nestarcová – Dubovcová si zahralo medzi najlepšími 32 tímami aj na predošlých majstrovstvách sveta. Predvlani postúpilo v Poľsku dokonca do osemfinále a tešilo sa z celkového deviateho miesta.

„Pred šampionátom sme si nestanovili presný cieľ. Keby sa nám podarilo obhájiť deviatu priečku, boli by sme spokojné. Nie však na sto percent. Uvedomujeme si, že ak budeme aj naďalej hrať tak dobre ako v zápase s Nemkami, môžeme siahnuť aj po lepšom umiestnení. Na druhej strane, v každom zápase môže o úspechu či neúspechu rozhodnúť jediná lopta,“ tvrdí Nestarcová, rodáčka z Pezinka.

Aktuálna sezóna je pre Slovenky jednou z najdôležitejších v kariére. Práve počas nej sa môžu kvalifikovať na budúcoročné olympijské hry do Ria de Janeiro. Zatiaľ však striedajú lepšie výsledky s horšími a tak ani zďaleka nemajú nič isté.

„Pociťujeme zvýšený tlak. Navyše, plážový volejbal sa nesmierne vyrovnal. S kolísavými výkonmi majú problémy viaceré dvojice. Napríklad Holanďanky sa na Grand Slame v Moskve prebojovali do finále, na ďalšom podujatí však nepostúpili ani zo základnej skupiny,“ vraví Nestarcová.

Práve vďaka úspechu z majstrovstiev sveta by sa mohol slovenský pár priblížiť k naplneniu olympijského sna. Rozohraté to má nad očakávania dobre.

V Holandsku sa predstavila aj druhá slovenská dvojica. Tina Turnerová s Gabrielou Tomášekovou prehrali v základnej skupine všetky zápasy a obsadili posledné miesto.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Dubovcová #Dominika Nestarcová