Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z basketbalu sa vytratí tradičné mesto. V mužskej lige nebude Handlová

V Slovenskej basketbalovej lige (SBL) mužov 2015/2016 bude štartovať iba 9 tímov. Prihlášku do najvyššej republikovej súťaže nepodal ŠKP Banská Bystrica, čo avizoval už skôr, a napokon ani MBK Handlová.

25.06.2015 20:14
basketbal, basketbalový kôš, basketbalová lopta Foto:
Ilustračné foto
debata

"Stále sme museli oddialiť rekonštrukciu palubovky, ale dlhé desaťročia používania si vypýtali svoju daň. Dnes stojíme pred problémom, ktorý už neznesie odklad. Celé vedenie klubu spolu s primátorom mesta hľadali alternatívy, ako tento problém vyriešiť. Jediná možnosť je kompletná rekonštrukcia palubovky, a to neodkladne,“ uviedol v oficiálnom liste pre fanúšikov prezident klubu Ivan Kaniansky.

Ako ďalej informoval oficiálny server SBL, Handlovčania však naďalej zostávajú členmi SBL a kluby, ktoré sú v nej združené, požiadali o udelenie voľnej karty. V praxi to znamená, že MBK Handlová sa neprihlási do súťažného ročníka 2015/2016, kompletne prerobí palubovku v športovej hale a na základe pridelenia voľnej karty bude automaticky účinkovať v ďalšom ročníku 2016/2017.

Nováčikom v SBL je víťaz I. ligy Slávia TU Košice. Ďalšími účastníkmi súťaže sú Komárno, Prievidza, Inter Bratislava, Svit, Karlovka, Spišská Nová Ves, Levice a Nitra.

debata chyba