Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V ceste do Dánska stoja Španielky

Slovenské hádzanárky čaká rozhodujúci krok na ceste na tohtoročný svetový šampionát v Dánsku. Žreb v play off im nebol naklonený - postavil proti ním Španielky. Prvý zápas sa hrá už v nedeľu 15.00 v Las Palmas na Kanárskych ostrovoch.

07.06.2015 09:30
hádzaná Foto:
Ilustračné foto
debata

Slovenky najskôr absolvovali sústredenie vo Vysokých Tatrách a tento týždeň naň nadviazali hernou prípravou v Piešťanoch. Odohrali aj dva prípravné zápasy, v ktorých boli úspešné – zdolali Japonky v Hlohovci (28:23) a Češky v Luhačoviciach (22:21).

Pravda, Španielky tvoria tím z inej výkonnostnej kategórie. Na minuloročných ME nestačili až vo finále na Nórky (25:28). Tréner favoritiek Jorge Dueňas nominoval proti Slovenkám silný a skúsený výber, v ktorom je len jedna nová hráčka. Väčšinu jeho kádra tvoria legionárky z popredných líg.

Podľa trénera slovenského výberu Dušana Poloza sa jeho zverenky pokúsia prekvapiť, šancu majú len po dobrom kolektívnom výkone. Hlavným cieľom je pokúsiť sa dosiahnuť výsledok, ktorý im bude dávať šancu aj pred odvetou, ktorá sa uskutoční o týždeň v Šali – v nedeľu 14. júna o 14.15.

Slovenský výber odletel do dejiska prvého súboja sobotu ráno. Predtým český kouč vyradil z 20-členného kádra štyri hráčky. V tíme zostalo deväť legionárok, štyri hráčky sú z majstrovskej Iuventy Michalovce a po jednej z ďalších slovenských tímov – Bemaco Prešov, Duslo Šaľa a Slávia Partizánske.

Na MS 2015 majú už tri tímy istú účasť – obhajca titulu Brazília, európsky šampión Nórsko a organizátor Dánsko. Z európskej baráže, ktorá sa začína tento víkend, k ním pribudne deväť výberov. Na šampionáte sa predstaví dovedna 24 tímov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská reprezentácia hádzanárok