Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalistky sa nevzdávajú. Bojujú o všetko

Šanca je síce malá, no pokúsia sa ju živiť čo najdlhšie. Na slovenské volejbalistky čaká v sobotu večer (od 18.00 v priamom prenose RTVS) posledná bitka o postup na tohtoročné majstrovstvá Európy.

30.05.2015 12:00
debata

V barážovej odvete privítajú v Leviciach Azerbajdžan. Ak nechcú zverenky Marka Rojka chýbať na prelome septembra a októbra medzi európskou elitou, musia favorizovaného súpera zdolať 3:0 alebo 3:1 a následne uspieť aj v prípadnom zlatom sete. Pred týždňom totiž neuhrali v Baku ani set. „Úvodný duel bol vcelku vyrovnaný. Mali sme šancu. Škoda, že sme nedotiahli dobre rozbehnuté sety do úspešného konca,“ vraví v rozhovore pre stránku Slovenskej volejbalovej federácie smečiarka Dominika Drobňáková.

Slovenky sa pripravili o prijateľnejší výsledok po tom, ako zbabrali závery setov. Podobným zaváhaniam by sa chceli v odvete vyhnúť. „V útoku potrebujeme hrať s väčším rizikom. Samozrejme, počítame aj s viacerými chybami, to je však súčasť hry,“ tvrdí Rojko.

Povzbudením pre jeho družstvo môže byť aj spomienka na rok 2013, keď sa Slovenky stretli v baráži s Bieloruskom. Aj vtedy prehrali prvý zápas vonku hladko 0:3, no v odvete sa vzchopili a dotiahli ju do zlatého setu. V ňom však napokon neuspeli.

V histórii samostatnosti sa slovenský ženský volejbal predstavil na záverečnom turnaji kontinentálneho šampionátu tri razy – v rokoch 2003, 2007 a 2009. Na predošlých dvoch zastúpenie nemal.

Nominácia Slovenska

Nahrávačky: Dudová (Frýdek-Místek), Koseková (Slávia EU Bratislava), smečiarky: Noseková (Charleroi), Radosová (Potsdam), Drobňáková (Calais), Kijaková (Schaffhausen), blokárky: Pencová (Drážďany), Kóšová (Aachen), Hrončeková (Schwerin), Herelová (Schwechat), univerzálky: Crkoňová (Aachen), Kubová (Frýdek-Místek), liberá: Valachová (Aachen), Nikmonová (Bratislavský volejbalový klub).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #volejbal #Azerbajdžan #baráž