Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Komárno bojuje o prvý titul. So silnou Prievidzou

Fanúšikovia sa môžu tešiť na pútavé vyvrcholenie sezóny. Vo finále basketbalovej extraligy sa proti sebe zaslúžene postavia dva najlepšie tímy základnej časti i play off. Zároveň zdolaní finalisti z predošlých dvoch ročníkov.

25.04.2015 12:00
MBK Rieker Com Therm Komárno, basketbal Foto: ,
Radosť basketbalistov Komárna.
debata

Prievidza, ktorá má vo finále výhodu domáceho prostredia, sa môže pochváliť suverénne najlepšou obranou v súťaži. Komárno zas nastrieľalo najviac bodov. Na postup do finále obom stačilo odohrať osem zápasov. Štvrťfinále zvládli zhodne bez zaváhania 3:0 na zápasy.

V semifinále vyhrali 4:1. Prievidžania si v ňom v baníckom derby podľa očakávaní poradili s Handlovou, Komárno až nečakane ľahko zdolalo majstra z predošlých dvoch sezón Inter Bratislava.

Miernym favoritom finále je Prievidza. V jej prospech hovorí širšia lavička i väčšia sila pod košom. Komárno zas má vo svojom strede azda najlepšieho hráča ligy T. J. Bannistera. Finálová séria štartuje už dnes o 19.00 na horúcej palubovke v Prievidzi.

„Už sa nevieme dočkať prvého zápasu. Celú sezónu sme tvrdo pracovali práve pre tieto momenty. Po skončení semifinálovej série sme si oddýchli, ale aj tvrdo pracovali. Tento týždeň sme sa už špeciálne pripravovali na súpera,“ tvrdí pivot Prievidze Michal Baťka.

Slovenský reprezentant pozná účinný recept na zisk titulu. „Ak vyhráme domáce zápasy, vyhráme celú sériu,“ zasmeje sa. „Našou najväčšou prednosťou je tímové poňatie hry. Zdobilo nás počas celej sezóny. Súperi sa tak nemôžu sústreďovať na jedného hráča. Hráči Komárna sú dobre zohratí, poznajú sa, ale rovnako sme na tom aj my. Bannister je dominantný hráč, ale my si musíme dať pozor na všetkých,“ dodal Baťka.

Komárno pred dvoma rokmi vo finále výborne vzdorovalo Interu, no titul nezískalo. Teraz sú jeho hráči pripravení zopakovať výkony zo semifinálovej série s Bratislavčanmi a zaskočiť i Prievidzu. V základnej časti spolu odohrali štyri zápasy, v ktorých vždy uspel domáci celok. Komárno ešte titul nikdy nezískalo. Prievidza triumfovala v rokoch 1994, 1995 a 2012.

„Doliečili sme si drobné boľačky a konečne to vypukne. V kabíne cítiť obrovskú chuť a odhodlanie. Podrobne sme si rozobrali súpera. Vieme, že musíme zahrať ešte lepšie ako doteraz. Prievidza je veľmi silný súper. Zaslúžene vyhrala základnú časť a celú sezónu potvrdzovala, že ich hra je založená na tímovom basketbale,“ hovorí krídelník Komárna Marek Kozlík.

Zverenci Miljana Čuroviča si uvedomujú, že aspoň raz musia vyhrať aj v Prievidzi. „Väčšina ľudí asi čaká, že vo finále bude dominovať Prievidza. No my máme nato uspieť i na ich palubovke. V každom zápase sa pobije o čo najlepší výsledok. Už v semifinále s Interom nás mnohí považovali za outsidera a vôbec nám to neprekážalo. Veľa si sľubujeme aj od T. J. Bannistera. Je to najlepší hráč ligy a skvelý líder. Je v jeho silách potiahnuť nás k titulu,“ naznačuje Kozlík.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #BC Prievidza #MBK Komárno