Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Piešťany idú po správnej ceste. Do novej haly

Potvrdili svoju pozíciu zo základnej časti a po prvý raz si zahrajú extraligové finále. Basketbalistky Piešťan zvíťazili v stredu v Ružomberku 61:57 (35:29), semifinálovú sériu vyhrali 3:1 na zápasy a vo finále tak vyzvú jedenásťnásobného šampióna Good Angels Košice. Ružomberčanky budú chýbať vo finále len druhýkrát v histórii slovenskej ligy (v roku 2010 ich v semifinále zastavil Prešov).

26.03.2015 19:30
Good Angels Košice, Piešťanské Čajky, Barbora... Foto: ,
Barbora Bálintová z Košíc a Kateřina Bartoňová z Piešťan vo vzájomnom stretnutí finalistov tejto sezóny.
debata

„Všetky štyri stretnutia s Ružomberkom boli veľmi podobné. Vždy sme lepšie začali, vybudovali si náskok, no súper ho v tretej štvrtine zmazal. V závere rozhodovalo i šťastie, no najmä to, že sme dokázali dať nejaké ľahšie koše. Semifinálová séria nebola o peknom basketbale, ale tvrdom boji. Na play off je krásne, že môžete doma prehrať tretí zápas a vzápätí vyhrať štvrtý na palubovke súpera. Pred tretím stretnutím sme už veľmi chceli oslavovať postup a Ružomberok to využil. V stredu sme mu nedovolili hrať jedna na jedna a zlepšili obranu,“ priblížila priebeh série kapitánka Piešťanských Čajok Lucia Krč-Turbová.

Euroligové Košice sú jednoznačným favoritom finále, ktoré odštartujú 1. apríla na domácej pôde. Čajky však veria, že môžu silného súpera potrápiť. „Splnili sme náš cieľ, všetko z nás opadne a vo finále sa nám bude hrať ľahšie. Chceme ukázať, čo sme za celú sezónu natrénovali a pokúsiť sa o nejaké víťazstvo,“ realisticky sa pozerá Krč-Turbová na nádeje Piešťan. „Aj Košičanky môžu mať zlý deň. Doma sme už s nimi odohrali vyrovnanú partiu. Verím, že to zopakujeme,“ dodáva slovenská reprezentantka.

Piešťany hrajú v extralige tretiu sezónu. V premiérovej obsadili piatu priečku, vlani tretiu. „Teraz sme potvrdili, že sme na správnej ceste. Máme víziu, ako sa posúvať ďalej,“ tvrdí výkonný riaditeľ klubu Miloš Drgoň. „Dlhé roky sme pôsobili len na regionálnej úrovni. Až pred piatimi rokmi sme sa reálne začali zaoberať posunom do extraligy. Pred sezónou sme si stanovili tri ciele. Postúpiť do finále Slovenského pohára, finále extraligy a skončiť do tretieho miesta v CEWL. Prvý sme nesplnili, ale ďalšie dva áno,“ prezrádza Drgoň.

Zverenky Martina Pospíšila hrávajú domáce zápasy v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina, už od budúcej sezóny by to však malo byť inak. „Škola nám vždy vychádzala v ústrety, ale potrebujeme sa aj v tomto smere posunúť ďalej. Staviame novú halu a verím, že ju stihneme otvoriť na prelome augusta a septembra. V novej budeme mať lepšie tréningové podmienky, mala by sa zvýšiť úroveň, čo bude lákať divákov i hráčky,“ vraví Drgoň.

Pred finále má jedno prianie. „Dievčatá doň musia ísť s chuťou ukázať sa. Zvýšiť kredit sebe i klubu. Nik sa nesmie tváriť, že sme už dosiahli to, čo sme chceli a finálové zápasy len odohráme.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťanské Čajky #extraliga basketbalistiek