Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hádzanársky brankár mal obrovskú smolu. Na konci zápasu si odtrhol prst

Víkendový zápas českej hádzanárskej súťaže mal medzi tímami Cement Hranice a Frýdkom Místkom (38:29) veľmi smutný koniec.

04.03.2015 11:28
hádzaná Foto:
Ilustračné foto
debata

Domáci brankár Josef Kučerka si v predposlednej minúte, v čase, keď stretnutie bolo už dávno rozhodnuté, odtrhol prst. Napriek snahe lekárov na palubovke aj v nemocnici sa ho už nepodarilo zachrániť.

„Chcel som rýchlo rozohrať a tak som sa rukou od tyčky odrazil tak, ako som to za kariéru urobil miliónkrát. Prst sa mi však zachytil do háčika, do ktorého sa upevňuje sieť,“ vysvetľuje bývalý reprezentant, ktorý podstatnú časť svojej kariéry strávil v silnej francúzskej súťaži.

Kučerkov náprah rukou bol zrejme tak silný, že to prostredník ľavej ruky nevydržal. „Prst sa mi začal trhať už od druhého článku, posledný článok sa nakoniec odtrhol úplne,“ opísal zlínsky odchovanec následky otrasnej náhody. Pre český internetový server iDNES.cz.

Prst, ktorý rýchlo zabalili do ľadu, sa v nemocnici v Olomouci, kam Kučerku po základnom ošetrení previezli, nakoniec ani nepokúsili prišiť. Podľa lekárov by bola liečba pridlhá a s veľkou pravdepodobnosťou aj zbytočná.

Kučerka s takýmto postupom súhlasil. „Rozhodlo to, že som pravák a o časť prstu som prišiel na ľavej ruke,“ dodal 34-ročný gólman.

„Pepa sa dohodol s plastickým chirurgom, že bude lepšie prst iba vyčistiť a zašiť. Našťastie, poškodenie bude minimálne,“ uviedol pre portál hranicky.denik.cz vedúci tímu TJ Cement Martin Schober. Kučerka by sa do bránky mohol vrátiť o 6 až 8 týždňov, on sám chce stihnúť extraligové play-off.

Tím Hraníc akoby priťahoval hrdinov. Na palubovku sa práve v nedeľu vrátil po prekonaní zákernej choroby Marek Tůma, ktorý zožal pri predstavovaní najväčší potlesk a v stretnutí raz aj skóroval.

debata chyba
Viac na túto tému: #Josef Kučerka