Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Good Angels prišli o najlepšiu strelkyňu v Eurolige

Maďarská basketbalová reprezentantka Tijana Krivačevičová odohrala v stredu v ruskom Kursku posledný zápas v drese Good Angels Košice.

30.01.2015 13:46
Tijana Krivačevičová Foto:
Tijana Krivačevičová (vpravo) v drese Good Angels.
debata

Po tomto stretnutí Euroligy, ktoré majster SR prehral 52:66, sa už nevrátila s tímom na Slovensko. Rodáčka zo srbského Nového Sadu zamierila z viedenského letiska do Šopronu, ktorý bude jej novým pôsobiskom. Krivačevičová si bude obliekať dres družstva Uniqa Euroleasing Šopron minimálne do konca sezóny.

„Napokon sme podľahli ich vytrvalému tlaku. O Tijanu mali záujem už dávnejšie. My v Európskej lige už čoskoro skončíme, ale Šopron má veľké ambície najmä vo FIBA Cupe, chce túto súťaž vyhrať. Navyše sme si pomohli aj finančne, keďže Šopron nám za Krivačevičovú zaplatil aj odstupné,“ uviedol pre piatkové vydanie denníka Šport generálny manažér košického klubu Daniel Jendrichovský.

Krivačevičová bola v Kursku so sedemnástimi bodmi najlepšou strelkyňou Good Angels. Za Šopron začala hrať už ako pätnásťročná v prvom tíme pod vedením trénerky Natálie Hejkovej. Neskôr hrala aj za Cégled, Pécs, Rivas Ecópolis a potom už v Košiciach. V tejto sezóne bola najlepšou strelkyňou Good Angels v Eurolige.

„Za tri roky, ktoré u nás odohrala, som sa jej poďakoval aj priamo v Kursku. Jej odchod nás síce oslabí, ale môže mať aj pozitíva. Viac príležitostí dostanú mladé slovenské reprezentantky, čo im môže pomôcť v príprave na júnové majstrovstvá Európy,“ dodal pre Šport Daniel Jendrichovský, ktorý za Krivačevičovú teraz nebude hľadať žiadnu náhradu.

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Good Angels Košice #Tijana Krivačevičová