Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Masný sa vrátil na trón. Dorovnal Kravárika

Rok úspechov. Na reprezentačnej i klubovej úrovni. Michal Masný mal vlani veľa dôvodov na spokojnosť. Národný tím dotiahol z kvalifikácie na záverečný turnaj majstrovstiev Európy.

29.01.2015 19:00
Michal Masný Foto: ,
Kapitán slovenskej volejbalovej reprezentácie Michal Masný.
debata

S Jastrzebskim Wegielom sa tešil z dvoch cenných bronzov – z Ligy majstrov a poľskej najvyššej súťaže, ktorá patrí k najlepším na svete. Niet divu, že žilinský rodák ovládol aj tradičnú anketu Volejbalista roka, ktorej výsledky vyhlásili zástupcovia Slovenskej volejbalovej federácie včera.

„Triumf v ankete vnímam ako poctu za tvrdú prácu. Nielen moju, ale aj všetkých spoluhráčov v reprezentácii a klube,“ okomentoval rozhodnutie expertov a zástupcov médií nahrávač, ktorý triumfoval aj v rokoch 2008 a 2009. S tromi prvenstvami sa vyrovnal Andrejovi Kravárikovi, víťazovi z rokov 1994, 2000 a 2001.

Medzi ženami obhájila úspech z vlaňajška Jaroslava Pencová. Blokárka Drážďan si vlani po prvý raz v kariére zahrala v zahraničí a svojmu klubu pomohla k postupu do semifinále európskej súťaže číslo dva – Pohára CEV. „Počas mojej prvej legionárskej sezóny som to nemala jednoduché. Myslím si však, že som ju zvládla a rok môžem označiť za úspešný,“ zhodnotila 24-ročná rodáčka z Bratislavy.

V trénerských kategóriách uspeli obaja šéfovia reprezentačných lavičiek. Medzi mužmi dominoval Talian Flavio Gulinelli, najlepším koučom ženského kolektívu je Marek Rojko. Na jeho zverenky čaká v tomto roku obrovská výzva. V baráži o postup na európsky šampionát, ktorý hostí Belgicko, si zmerajú sily s Azerbajdžanom.

Ocenení v ankete Volejbalista roka 2014

Volejbalista: Michal Masný (Jastrzebski Wegiel)
Volejbalistka: Jaroslava Pencová (SC Drážďany)
Tréner (muži): Flavio Gulinelli (reprezentácia SR)
Tréner (ženy): Marek Rojko (reprezentácia SR)
Plážový volejbal (muži): Natália Dubovcová – Dominika Nestarcová
Plážový volejbal (ženy): Igor Horváth – Matej Hukel
Rozhodca: Juraj Mokrý

Volejbal na bratislavskom zimáku

Okrem účasti na majstrovstvách Európy (v Bulharsku a Taliansku) a premiérových Európskych hrách (v Azerbajdžane) čaká na slovenských volejbalistov v tomto roku aj štart v prestížnej Svetovej lige. V základnej G-skupine narazia na Čínu, Grécko a Portoriko. Účasť vo Final Four majú zverenci Flavia Gulinelliho istú, turnaj bude totiž organizovať Slovenská volejbalová federácia. Atraktívnym dejiskom bude 4. a 5. júla Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #Michal Masný #Jaroslava Pencová #volejbalista roka 2014