Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenské hádzanárky majú aj proti Nemkám o čo hrať

Slovenské hádzanárky by sa rady rozlúčili s účinkovaním na XI. európskom šampionáte v Chorvátsku a Maďarsku úspešným výsledkom.

17.12.2014 12:17
Monika Rajnohová Foto: ,
Monika Rajnohová strieľa na švédsku bránku.
debata

V záverečnom vystúpení v II. štvrťfinálovej skupiny nastúpia v stredu o 18.00 h v Zagreb Arene proti Nemkám s cieľom získať prvé body v hlavnej fáze, ktoré by im zároveň zabezpečili konečné 10. miesto a s ním istotu nasadenia pri žrebe II. fázy kvalifikácie o postup na MS 2015 (k tomu potrebujú Slovenky skončiť do 11. pozície).

„Myslím si, že obrana 1–2–3 nám svedčí viac. Navyše, keď nám teraz vypadla Maťa Školková, tak je to s 0–6 náročnejšie. Zrejme opäť vytiahneme ofenzívnejší systém defenzívy. Neviem, či od začiatku, ale určite v priebehu zápasu skôr ako proti Švédkam,“ uviedol kouč SR Dušan Poloz pred stredajšou

Nemecký tím v utorok prvýkrát zabodoval vo štvrťfinálovej fáze, keď remizoval s Francúzskom 24:24, pričom o víťazstvo prišiel v záverečných sekundách. „Nemecko nie je vôbec slabý súper. Dáme do toho všetko a verím, že nejaký bod získame,“ poznamenala stredná spojka Monika Rajnohová a jej spoluhráčka Simona Szarková k najbližšiemu protivníkovi dodala: „Nemky sú dosť vysoké. Budeme musieť nájsť nejakú cestu, ako sa cez ne presadiť.“

Stretnutie budú rozhodovať Nórky Kjersti Arntsenová a Guro Röenová. Nielen tréner SR Dušan Poloz z minulosti, ale aj slovenské hráčky z ME 2014 nemajú z hľadiska výsledkov dobré spomienky na zápasy pod ich vedením, keďže oba prehrali – s Čiernou Horou (24:28) a Holandskom (20:30).

Školkovú vyradilo zranenie z duelu s Holandskom

Najúdernejšia slovenská spojka na hádzanárskych majstrovstvách Európy Martina Školková sedela počas utorkového duelu proti Švédsku len v hľadisku a takisto iba miesto na tribúne sa jej ujde aj v stredajšom záverečnom vystúpení proti Nemecku (od 18.00 h). „Žiaľ, mám problém s kľúčnou kosťou, ktorú mám silno narazenú od súboja s Holandskom. Problémy mi robí ohybnosť, navyše je to zapálené,“ poznamenala skúsená spojka, ktorá v štyroch stretnutiach na šampionáte strelila 15 gólov. „Dala som do toho maximum, účinkovanie na ME som si užívala,“ dodala onedlho 30-ročná Školková.

Namiesto zdravotne indisponovanej hráčky francúzskeho Dijonu sa na súpisku SR vrátila Simona Szarková. Tá hneď sedemgólovou porciou do švédskej siete ukázala, že môže byť adekvátnou náhradou.

debata chyba
Viac na túto tému: #hádzaná #slovenská reprezentácia hádzanárok #ME 2014 v hádzanej žien