Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vývoj zápasu prekvapil aj mňa, priznáva úspešná Hejková

V prvej štvrtine im dovolili nastrieľať šesť, v druhej osem bodov. Basketbalistky USK Praha predviedli na palubovke úradujúcich euroligových šampióniek z Galatasarayu Istanbul perfektnú obranu a kompaktný výkon.

28.11.2014 12:00
Natália Hejková Foto:
Natália Hejková.
debata

Zvíťazili vysoko 72:43 (38:14) a uštedrili tak jednému z favoritov súťaže už štvrtú prehru za sebou. „Ony hrali naozaj zle a my dobre. Výborne sme bránili – to bol základ úspechu. Nevedeli sa proti našej defenzíve vôbec presadiť,“ tvrdí slovenská trénerka českého tímu Natália Hejková.

Prezraďte, čo ste sľúbili svojim zverenkám, že začali v Istanbule tak parádne.
(smiech) Nič špeciálne. Na zápas sme sa dobre pripravili. Sústreďovali sme sa na to, že súper už bude v plnej sile a nastúpi aj pivotka Sancho Lyttlová. Vyšlo nám to, čo sme si predsavzali, že chceme hrať. Hráčky Galatasarayu doteraz prehrávali stretnutia tesne a vždy boli blízko k víťazstvu, takýto vstup do zápasu teda prekvapil aj mňa. Úplne sme ich zničili.

Dostali od vás hráčky za výhru nejaký darček v podobe voľna?
Nie. Len nemali večerný tréning, keďže sme cestovali zo zápasu vonku. Išli do kina.

Po troch dueloch máte na konte dve víťazstvá a jednu prehru. Spokojná?
Neboli sme ďaleko od toho, aby sme mali tri výhry. V prvom zápase proti Jekaterinburgu sme hrali len so siedmimi hráčkami a potrebovala som ešte jednu, aby sme to dotiahli do víťazného konca. Naša rozohrávačka už totiž bola v závere príliš unavená. Boli sme blízko, tri štvrtiny sme vyhrávali, ale v závere hviezdy súpera ukázali svoju silu. Najlepšie hráčky na svete Parkerová a Taurasioná to rozhodli. Obom duel nad mieru vyšiel. Keď sa im darí, nemáme silu, aby sme ich ubránili. Dôležité bolo, že sme pred týždňom otočili takmer stratený zápas s Krakovom. To dievčatá nakoplo. Vedeli sme, že ak chceme pomýšľať nad postupom, mali by sme Wislu zdolať. Doma nesmieme púšťať body.

Potvrdzuje sa, že A-skupina je vyrovnaná a čoraz viac sa zamotáva. Ako hodnotíte doterajšie výsledky?
Skupina je nesmierne ťažká. Každý môže zdolať každého. Čierny kôň je Montpellier, s ktorým sa až tak nepočítalo, hoci každý vedel o jeho sile. Ani štyri prehry Galatasarayu však neznamenajú, že turecké družstvo nepostúpi zo skupiny. Po strede by som povedala, že to nezvládnu, ale všetko sa môže rýchlo otočiť. Istanbul má výborné hráčky, len z nich musí vytvoriť tím.

Na budúci týždeň privítate doma Košice. Tešíte sa na zápas proti slovenskému tímu viac než na iné?
Musíme ho brať ako každý euroligový duel. Samozrejme, bude veľmi dôležitý pre obe družstvá. Musíme ho zvládnuť a vyhrať. My navyše otvárame novú halu a tieto cirkusy okolo nemám veľmi rada. Veľmi ma teší, že nastúpime proti slovenskému tímu, ale ešte viac to, že po Štefanovi Svitekovi príde ďalší slovenský tréner. Sme momentálne trénerská euroligová veľmoc s troma trénermi z troch rôznych generácií (smiech). Mám z toho veľkú radosť. Sledujem, ako obaja robia a teším sa z ich progresu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Hejková #USK Praha