Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kursk potvrdil, kde sú slabiny Košíc

Prekvapenie sa nekonalo. Basketbalistkám Good Angels Košice nestačil v stredu ani zlepšený výkon v útoku.

27.11.2014 17:12
Maroš Kováčik Foto: ,
Domáca lavička (uprostred je tréner Maroš Kováčik) počas zápasu 4. kola A skupiny basketbalovej Euroligy žien medzi Good Angels Košice - Dynamo Kursk (Rusko).
debata

V defenzíve si totiž nedokázali poradiť s osobnosťami favorizovaného Kurska a jednoducho nemali nárok na úspech. Prehrali 70:92 (36:49).

Ruský celok je euroligový nováčik, no kvalita kádra ho jednoznačne predurčuje na postup do play off a boj o najvyššie priečky. Potvrdil to aj v Steel aréne, kde nastrieľal úctyhodných 92 bodov pri famóznej úspešnosti streľby z hry 60,8 %.

„Vedeli sme, že nás čaká veľká útočná sila, čo sa na palubovke potvrdilo. Všetky hráčky Kurska, od ktorých sa to očakávalo, bodovali. Snažili sme sa súpera nejako ubrániť, ale vôbec sa nám to nepodarilo. Dostať 92 bodov je príliš veľa bez ohľadu na silu súpera. To rozhodlo. Lebo sedemdesiat bodov, ktoré sme nastrieľali, je zvyčajne dostatočne veľa na víťazstvo v euroligovom stretnutí. Chceli sme divákom ukázať, že bez ohľadu na rozdiel v skóre budeme bojovať až do poslednej sekundy, čo sa nám, aspoň dúfam, podarilo,“ tvrdí opora Košičaniek Zuzana Žirková.

Zverenky Maroša Kováčika inkasovali už v prvom polčase 49 bodov, čo neveštilo do druhej polovice nič dobré. Domáce sa v úvode tretej štvrtiny snažili skresať z trinásťbodového náskoku, ale vôbec sa im to nedarilo. Ničila ich najmä výborná úspešnosť hostiek spod koša.

„Nemôžem dievčatám uprieť bojovnosť. No proti takémuto súperovi len bojovnosť nestačí. Musíte mať kvalitu a my sa momentálne porovnávať s Kurskom určite nemôžeme. Kursk strieľal s vysokou percentuálnou úspešnosťou, ale súper vždy hrá to, čo mu dovolíte. Dali sme mu priveľa priestoru na to, aké má kvalitné strelkyne. Naše pivotky si v defenzíve, bohužiaľ, počínajú tragicky. Psychicky nám však tento duel môže pomôcť. Ak budeme ďalej tvrdo pracovať a ostaneme pozitívni, tak sa ešte v sezóne dočkáme pár dobrých výsledkov,“ neskladá zbrane kouč Kováčik.

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice