Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Turecku dobodali srbského fanúšika

Dvadsaťpäťročný fanúšik srbského basketbalového tímu Crvena zvezda Belehrad prišiel o život pred piatkovým zápasom jeho obľúbeného klubu v Eurolige na palubovke tureckého Galatasaray Istanbul. Priaznivca dobodali "ultras" domáceho tímu.

22.11.2014 10:16
debata

„Je to čin nepriateľstva a príšerná tragédia. Som z toho v šoku,“ vyhlásil srbský konzul v Turecku Zoran Markovič a doplnil: „Dva dni pred podujatím sme upozorňovali tureckých organizátorov, že ich čaká vysoko rizikový zápas. Teraz sa v prvom rade snažíme, aby fanúšikovia Crvenej zvezdy čo najskôr v bezpečí opustili Turecko.“

Podľa ďalších správ záchranári päť hodín resuscitovali ubodaného Srba, ale neboli úspešní, keďže ten stratil veľké množstvo krvi.

K tragédii došlo pred halou Abdi Ikpeci Arena v Istanbule, keď tam dorazilo približne 400 fanúšikov CZ Belehrad, ale nechceli ich pustiť do areálu. Priaznivci rivala ich napadli a policajti museli použiť slzotvorný plyn, aby ukončili výtržnosti. Srbskí fanúšikovia zdemolovali niekoľko okolitých áut i miestnych obchodov.

V predmetnom dueli napokon uspel domáci Galatasary 110:103 po dvojnásobnom predĺžení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Galatasaray Istanbul #Crvena Zvezda Belehrad