Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovinci rozstrieľali Slovákov. Teraz prichádzajú Švédi

Slovenskí hádzanárski reprezentanti zle vstúpili do kvalifikácie ME 2016. V prvom zápase ich v Koperi rozstrieľali Slovinci (31:25).

01.11.2014 11:00
Slovenská hádzanárska reprezentácia Foto: ,
Zľava: Patrik Hruščák, Peter Dudáš, Oliver Rábek, Martin Mazák, Teodor Paul a Richard Štochl.
debata

Teraz stojí pred bránami jedna z najúspešnejších reprezentácií v hádzanárskej histórii. Zajtra sa v bratislavskej hale na Pasienkoch predstavia štvornásobní majstri sveta Švédi. Zápas sa začína o 18.00.

Slováci sa pokúsia napraviť zlý dojem zo stretnutia so Slovinskom. Do prestávky s ním držali dlho krok, hoci s výnimkou prvého gólu stále len doťahovali tesný náskok súpera. Po prestávke im už domáci ušli, hostia zaostali vo všetkých smeroch v obrane i útoku, ukázali slabú efektivitu v zakončovaní akcií, nestačili rýchlosťou ani dôrazom a agresivitou.

Heister sa rozhodol budovať nový tím. Rozhodol sa pre generačnú výmenu, vynechal zo zostavy viacerých skúsených hráčov (Štochl, Valo, Kukučka, Antl, Šulc). „Bolo vidno, že súper je spolu dlhšie, prejavila sa jeho vyššia kvalita. My potrebujeme určitý čas, ale veľa ho nemáme, lebo kvalifikácia už beží,“ reagoval tréner v rozhovore v priamom prenose Sport2.

Už zajtra čaká Slovákov favorit 3. skupiny Švédsko. V doterajších vzájomných zápasoch s týmto súperom – až na jednu výnimku – vždy prehrali, dva razy dokonca o rekordných 16 gólov. Senzáciou však bola jediná výhra v marci 2011 v Bratislave.

V kvalifikácii ME 2012 na lavičke s Heisterom triumfovali po bojovnom výkone 23:21, hoci necelé dva mesiace predtým na MS od nich schytali debakel (22:38). Spolu s nimi nakoniec postúpili z kvalifikácie na šampionát do Srbska, zatiaľ posledný, na ktorom sa predstavili.

„Pokúsime sa čo najrýchlejšie dať dokopy a podať proti Švédom lepší výkon,“ zdôraznil Heister. „Povieme si chyby, pozrieme si zápas so Slovinskom, aby sme sa z neho poučili, ale potom sa už musíme sústrediť na sobotňajší zápas.“

Hádzanári veria, že ich aj tentoraz podporí plná hala, Švédi naposledy prilákali do nej vyše 3500 divákov, ktorí utvorili vynikajúcu atmosféru. „Veríme, že aj tentoraz bude hala plná a naši reprezentanti pocítia jej podporu. Vo štvrtok okolo obeda, dva dni pred stretnutím, bolo predaných asi 700 vstupeniek prostredníctvom Ticketportalu,“ informoval generálny sekretár hádzanárskeho zväzu Martin Simonides.

Lístky sa budú predávať aj v dvoch pokladniciach priamo v hale pred sobotňajším zápasom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zoltán Heister #slovenská reprezentácia hádzanárov