Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Poloz určil osemnástku vyvolených na sústredenie pred európskym šampionátom

Hlavný tréner hádzanárok Slovenska Dušan Poloz oznámil nomináciu na záverečnú fázu prípravy pred decembrovým štartom na majstrovstvách Európy v Chorvátsku a Maďarsku. Zároveň určil aj menoslov náhradníčok, ktoré budú pripravené na zavolanie.

30.10.2014 17:17
Dušan Poloz Foto: ,
Dušan Poloz.
debata

Kormidelník Sloveniek počíta na sústredení v Michalovciach, ktorého súčasťou budú aj dva medzištátne zápasy s takisto účastníčkami kontinentálneho šampionátu Ukrajinkami, s 18-členným kádrom v zložení tri brankárky, tri pivotky, štyri krídelníčky a osem spojok. Z nominovaných je desať legionárok a osem hráčok z domácich klubov.

„Pôvodných 28 mien, ktoré sme museli nahlásiť na EHF, sme zredukovali na 24. Z toho je osemnásť nominovaných a aj šesť náhradníčok, ktoré musia byť v tréningovom zaťažení a nachystané, keby sa niečo udialo,“ uviedol pre agentúru SITA Dušan Poloz a k zloženiu družstva ďalej povedal: „Kostra tímu je jasná, naposledy do nej pribudla Lydka Jakubisová, ktorá bola predtým dlhšie zranená. S mojimi asistentmi sme vyberali aj podľa herných systémov, ktoré chceme praktizovať. Preberali sme možnosti sprava i zľava a napokon sme dospeli k tomuto kádru. Verím, že je to správna voľba.“ Kouč SR na otázku, pri ktorom mene či poste riešil najväčšiu dilemu, odvetil: "Nechcem byť konkrétny, ale pri pohľade na mená náhradníčok je zrejmé, že sme zvažovali každý jeden post. Zatiaľ to však nie je definitívna podoba výberu. Môže ňou byť, ale i nemusí. Dovtedy sa môže stať všeličo. Definitívna nominácia na ME bude známa po druhom stretnutí s

Slovenky sa zídu v pondelok 24. novembra popoludní v hoteli Mousson v Michalovciach. Generálky pred ME proti Ukrajine sú v tamojšej Chemkostav aréne na programe 29. novembra o 17.00 h a 30. 11. o 15.00 h.

„Príprava nebola úplne ideálna, lebo doteraz sme sa ani raz nestretli v kompletnom zložení. Verím, že sa nám to pozitívne vráti v zápasoch na ME. Dúfam však, že na Zemplíne sa zídeme už kompletní. Chceme dať priestor všetkým dievčatám, aby sme ich ešte videli v akcii,“ poznamenal český kormidelník v slovenských službách, ktorý by pred európskym šampionátom privítal ešte jeden prípravný duel.

Trénerskému triumvirátu Dušan Poloz – Peter Olšavský, Ján Lajčák možno odpadne nevďačná úloha oznámiť dvoch hráčkam po sústredení, že zostávajú doma. „Robíme všetko pre to, aby na šampionát cestovalo 18 hráčok. Potom by sme nemuseli prijať po skončení sústredenia rozhodnutie, ktoré dve sa nedostanú do konečnej nominácie.“ Na ME môže figurovať v nominácii na zápas 16 hráčok.

Slovenky po sústredení v Michalovciach dostanú na takmer tri dni voľno, znovu sa zídu 3. decembra. Potom ich už čaká vystúpenie na ME, kde sa v základnej D-skupine stretnú s Francúzkami, Čiernohorkami a Srbkami.

Nominácia reprezentácie na sústredene v Michalovciach a prípravné zápasy proti Ukrajine (24. – 30. 11. 2014):
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske)
pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce)
krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Lucia Súkenníková (DHK Baník Most/ČR), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske)
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (Stella Saint-Maur/Fr.), Simona Szarková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Tetyana Trehubová (Iuventa Michalovce), Andrea Kertészová (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske)

Náhradníčky:
brankárka: Martina Túrociová (HC Zlín/ČR) pivotka: Patrícia Wollingerová (Iuventa Michalovce) krídelníčky: Diana Tomášechová (DHC Sokol Poruba/ČR), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce) spojky: Silvia Szücs (SVG Celle/Nem.), Martina Bačíková (Iuventa Michalovce)

debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Poloz