Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hádzanári začínajú boj o Poľsko v Slovinsku

Švédsko, Slovinsko a Lotyšsko. Títo súperi stoja proti slovenským hádzanárom v ceste na majstrovstvá Európy 2016, ktoré sa uskutočnia v Poľsku. Začínajú už dnes so Slovinskom v Koperi a v sobotu vstúpia do kvalifikácie na domácej pôde - v bratislavskej hale na Pasienkoch hostia Švédsko.

29.10.2014 12:00
andrej petro, tatran prešov Foto: ,
Andrej Petro z Tatrana Prešov nahradil zraneného pivota Michala Kopča.
debata

O účasť na dvanástom kontinentálnom šampionáte začnú Slováci bojovať bez niektorých tradičných opôr. Tréner Zoltán Heister sa rozhodol omladiť káder a nezaradil ich do nominácie. Vypadol z nej deväťnásobný hádzanár roka, skúsený brankár Štochl a chýba tiež Kukučka, Valo, Antl. Tréner sa musí zaobísť aj bez zraneného pivota Kopča, ktorého nahradil Petro.

„Čakajú nás hneď v úvode silné tímy a náročné zápasy, ale každý je zdolateľný,“ skonštatoval po pondelňajšom zraze Heister, ktorý by bral z dvoch tohtotýždňových súbojov aspoň dva body. Do Koperu včera zobral sedemnástich hráčov, z ktorých sú len šiesti legionári. Prevahu majú hráči najsilnejšieho slovenského tímu Tatrana Prešov (5).

Slovenskí reprezentanti už zviedli s dnešným súperom jeden veľký boj v play off kvalifikácie MS 2009. Slovincov vyradili po výsledkoch 33:33 a 30:29 a premiérovo štartovali na svetovom šampionáte. V dnešnom súboji sú favoritom Slovinci a Heisterovi zverenci sa pokúsia o prekvapenie. Podľa slovenského trénera je súper nepríjemný najmä v rýchlom prechode do útoku.

Teraz postúpia z každej zo siedmich skupín prvé dva tímy a jeden najlepší z tretích miest (do úvahy sa budú brať len výsledky proti dvom postupujúcim v skupine). Šestnástym účastníkom šampionátu bude domáce Poľsko, ktoré sa predstaví v turnaji automaticky.

Program 3. skupiny

1. kolo, dnes: 20.30 Slovinsko – Slovensko v Koperi, štvrtok: 17.15 Švédsko – Lotyšsko v Nyköpingu.

Nominácia hádzanárov Slovenska

Brankári: Teodor Paul (Tatabánya), Miloš Putera (Grosswallstadt), Marián Žernovič (Hlohovec),
pivoti: Andrej Petro (Prešov), Martin Slaninka, Boris Sivák (obaja Topoľčany),
krídla: Martin Straňovský (Erlangen), Tomáš Urban (Prešov), Martin Miženko (Hlohovec), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), spojky: Lukáš Gamrát (Hildesheim), Patrik Hruščák (Rostock), Marek Mikéci (Varel-Friesland), Radovan Pekár, Lukáš Urban, Oliver Rábek (všetci Prešov), Ľubomír Ďuriš (Hlohovec).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zoltán Heister #Slovenskí hádzanári #ME 2016