Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenské plážové volejbalistky sa tlačia medzi elitu. Top 10 je na dosah

Pred mesiacom si v nórskej zime siahli na premiérový bronz. Veľký úspech im priniesla aj slnečná Kalifornia.

29.07.2014 15:50
Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová Foto: ,
Sprava: Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová sa tešia z víťazstva v súboji o konečné tretie miesto na turnaji Grand Slamu Svetovej série v americkom Long Beach v Kalifornii s mierne favorizovanými štvorkami podujatia, Španielkami Lilianou Fernándezovou-Steinerovou a Elsou Baquerizovou-McMillanovou, 2:1.
debata

Plážové volejbalistky Natália Dubovcová s Dominikou Nestarcovou robia v posledných týždňoch Slovensku výbornú reklamu. Už na dvoch grandslamových turnajoch, na ktorých štartuje kompletná svetová špička, si vybojovali bronzové medaily. Po podujatí v Stavangeri uspeli aj na piesku v Long Beach.

„Pred sezónou sme si stanovili jasný cieľ: prebojovať sa na podujatiach Svetovej série aspoň raz do semifinále. Získali sme už dva bronzy, tak sme nadmieru spokojné. Veríme však, že maximum sme ešte nedosiahli,“ vravela na stretnutí s novinármi Nestarcová.

Slovenské duo odohralo na americkej pôde sedem zápasov, v šiestich zvíťazilo. Nad jeho sily bola v semifinále len domáca dvojica – April Rossová – Kerri Walshová (trojnásobná majsterka sveta a olympijská víťazka).

„Američanky boli už pred turnajom obrovskými favoritkami. Navyše, mali úžasnú podporu publika a hrali v prostredí, ktoré dokonale poznajú. Musím však priznať, že nám zápas nevyšiel,“ zhodnotila Nestarcová.

Staršia z dvojice nebola spokojná so svojím výkonom ani v súboji o bronz. V stretnutí so svetovými päťkami zo Španielska – Elsa Baquerizová – Liliana Fernandézová však zabrala Dubovcová. „Bola som trochu nervózna. Natália nás však potiahla. Raz zaberiem ja, inokedy zas ona. Sme skrátka skvelý tím,“ vyzdvihla kvality svojej partnerky pezinská rodáčka.

Aktuálna sezóna je pre slovenský pár dosiaľ najlepšou v kariére. „O životnej forme by som však zatiaľ nehovorila. Veríme, že ešte len príde a dočkáme sa aj zlata z veľkého podujatia,“ usmieva sa Nestarcová.

Vďaka výborným výkonom si Slovenky zarobili na prémiách v tejto sezóne už 114-tisíc amerických dolárov. Vo svetovom rebríčku im patrí jedenásta priečka. Na posun do elitnej desiatky strácajú len štyridsať bodov.

„Ani som nevedela, že sme tak vysoko. Veľkým úspechom by bolo už to, keby sme sa udržali v najlepšej pätnástke,“ tvrdí Nestarcová, ktorá priznáva, že vo svete plážového volejbale si už Slovenky vybudovali dobré meno. „Súperky – aj tie najsilnejšie – nás vnímajú oveľa vážnejšie,“ dodáva.

Začiatok sezóny pritom Dubovcovej s Nestarcovou nevyšiel. Napriek tomu, že v príprave dreli. „Rozbiehalo sa nám veru ťažko. Dôvod bol prostý. Do prípravy sme zakomponovali viacero noviniek a nejaký čas trvalo, kým sme ich preniesli do zápasov,“ hovorí Nestarcová.

Výsledky slovenských nádejí, ktorých cieľom je účasť na olympiáde v Riu de Janeiro 2016, sleduje čoraz viac slovenských fanúšikov. Tlaku volejbalovej verejnosti sa však neobávajú. „Práve do takého stavu sme sa chceli dostať. Aby ľudia od nás niečo očakávali,“ zakončila Nestarcová, ktorá so svojou partnerkou odcestovala na ďalší grandslam do Klagenfurtu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Dubovcová #Dominika Nestarcová