Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gasol nepredĺžil zmluvu s LA Lakers a potvrdil presun do Chicaga

Po vyše šiestich rokoch opustil basketbalový klub NBA Los Angeles Lakers pivot Pau Gasol. Dohodol sa na spolupráci so Chicagom. Informáciu potvrdil na Twitteri.

13.07.2014 13:32
Gasol, Favors Foto: ,
Pau Gasol (hore) v súboji s Derrickom Favorsom z Utahu.
debata

Dvojnásobný víťaz ligy sa rozhodol po neúspešnej sezóne ukončiť spoluprácu s kalifornským tímom a dohodol sa na zmluve s Chicagom. Gasol odchod do Bulls potvrdil na sociálnej sieti Twitter, kde napísal, že sa už teší na novú kapitolu kariéry v Chicagu.

„Nebol to ľahký výber a rozhodol som sa až po dlhom uvažovaní,“ uviedol Gasol. Zatiaľ nie je jasné, či skúsený basketbalista najskôr podpísal zmluvu s Lakers a potom ho vymenili do Bulls alebo sa priamo dohodol s Chicagom.

Tridsaťtriročný španielsky pivot patril medzi najžiadanejších voľných hráčov. Zmluva s Los Angeles Lakers, na základe ktorej v minulej sezóne zarobil 19,3 milióna dolárov, mu vypršala. Jeho pokračovanie v „žlto-purpurovom“ drese, v ktorom vyhral NBA v rokoch 2009 a 2010, bolo otázne a napokon sa nepredĺžilo. Starší z basketbalových bratov Gasolovcov rozdelil doterajšiu kariéru v NBA medzi dva kluby, úred LA Lakers hral v Memphise.

Lakers ponúkli Gasolovi od skončenia sezóny podľa ESPN dve zmluvy. Najskôr mu ponúkali 23 miliónov dolárov na dva roky a potom 29 miliónov na tri. Oba ponuky však hráč odmietol.

debata chyba
Viac na túto tému: #NBA #Los Angeles Lakers #Chicago Bulls #Pau Gasol