Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lukáš Diviš už viac nebude reprezentovať Slovensko, získal ruský pas

Slovenská volejbalová reprezentácia sa musí definitívne zaobísť bez služieb Lukáša Diviša. Smečiar Lokomotivu Novosibirsk v priebehu minulého týždňa skompletizoval svoje polročné snaženie, stal sa oficiálne členom Ruskej volejbalovej federácie a občanom Ruskej federácie.

01.04.2014 16:24
Lukáš Diviš st. Foto:
Lukáš Diviš st.
debata

Za Slovensko odohral 28-ročný volejbalista 171 zápasov v seniorskej reprezentácii, v roku 2011 sa stal víťazom Európskej ligy a štartoval na troch majstrovstvách Európy. V roku 2011 bol členom úspešného tímu, ktorý na ME obsadil vynikajúce 5. miesto. Informoval o tom hovorca SVF Filip Hudec a zdôraznil, že nejde o prvoaprílový žar­t.

Situáciu ohľadom Diviša ozrejmil prezident Slovenskej volejbalovej federácie Ľubor Halanda. „S týmto nemilým prekvapením prišiel za nami Lukáš pred začiatkom januárovej kvalifikácie majstrovstiev sveta, ktorú sme organizovali v Poprade. Deň pred turnajom ma požiadal o rozhovor, v ktorom mi oznámil, že sa chce stať ruským štátnym občanom a tým pádom požiadať o zmenu príslušnosti volejbalovej federácie preto, aby hral v ruskej lige ako domáci hráč a aby mal šancu dostať sa do ruskej reprezentácie. Prekvapením pre mňa bolo, že žiadal o vybavenie dokumentov s okamžitou platnosťou. Jeho návrhu sme z pochopiteľných dôvodov hneď nevyhoveli, a keďže bol pre nás dôležitý hráč, trvali sme na tom, aby odohral kvalifikáciu na majstrovstvá sveta a v máji aj na majstrovstvá Európy,“ povedal Halanda.

Krátko po skončení turnaja KMS v Poprade Diviš prostredníctvom talianskeho agenta Lucu Noviho rozprúdil celú mašinériu ohľadom vybavovania zmeny príslušnosti volejbalovej federácie. „Napriek tomu, že bol pre slovenskú reprezentáciu veľmi dôležitý hráč, sme sa rozhodli, že mu nebudeme brániť a jeho žiadosti sme vyhoveli. Nezostáva nám nič iné, len mu v jeho ďalšej volejbalovej kariére zaželať veľa úspechov,“ dodal prvý muž slovenského volejbalu.

Diviš sa stal oficiálne občanom Ruskej federácie, podľa informácií jeho agenta sa oženil s Ruskou a s Lokomotivom podpísal kontrakt na viac rokov. Svoj posledný duel v drese slovenskej reprezentácie odohral víťaz tradičnej ankety SVF Volejbalista roka 2012 5. januára 2014 v 3. kole kvalifikácie majstrovstiev sveta v Poprade proti Fínsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Diviš