Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský reprezentant opúšťa majstrovskú Nitru a mieri do Česka. Jeho krajan zostáva u Jágra

Slovenský hokejový obranca Martin Nemčík bude pôsobiť v českom extraligovom tíme Rytíři Kladno aj v nasledujúcej sezóne.

01.05.2024 15:08
František Gajdoš Foto:
František Gajdoš v strede počas zápas na MS 2023.
debata

Tridsaťjedenročný bek odohral v základnej časti 18 zápasov, v ktorých zaznamenal dve asistencie. Nemčík prišiel do Kladna v januári z Dukly Trenčín, o jeho pokračovaní v ročníku 2024/25 informoval klub prostredníctvom oficiálneho webu.

Slovák je zatiaľ jeden z kvarteta obrancov, ktorých má Kladno pod zmluvou. Okrem neho si posledný tím uplynulej sezóny udržal aj najproduktívnej­šieho obrancu súťaže Jiřího Ticháčka.

Do českej súťaže má namierené aj slovenský reprezentant František Gajdoš. Dvadsaťdvaročný obranca opustil po dvoch sezónach HK Nitra a podpísal po majstrovskej sezóne s „corgoňmi“ dvojročný kontrakt s HC Verva Litvínov.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Gajdoš odohral pod Zoborom prelomovú sezónu 2022/23, keď v základnej časti nazbieral 20 bodov (7+13) a za svoje výkony dostal odmenu v podobe účasti na MS v Rige a Tampere.

Rovnaký bodový zápis zopakoval aj v nedávno skončenom ročníku, keď odohral v dlhodobej časti 49 duelov s bilanciou 4+16.

V play off patril medzi dôležitých členov mužstva trénera Antonína Stavjaňu, v 18 stretnutiach pridal ďalších 11 bodov (2+9) a bol najproduktívnejší slovenský obranca vyraďovacej fázy.

"S Litvínovom sme boli v kontakte prakticky celú sezónu a cítil som, že o mňa majú veľký záujem. So športovým manažérom Tomášom Vrábelom sa navyše poznáme z môjho pôsobenia v Sparte, čo takisto zohralo úlohu.

třinec daňo Čítajte viac Kľúčoví Slováci. Česi vybrali najväčšie hviezdy Třinca, fanúšikovia vyzývajú Šatana a spol.

V Litvínove pôsobia aj ďalší Slováci Matúš Sukeľ, Matej Tomek a Andrej Kudrna, ktorí mi klub odporučili.

Na českú extraligu sa teším, bude to pre mňa nová výzva a beriem to ako posun v kariére," citoval klubový web Gajdoša, ktorý sa po konci extraligovej sezóny pripojil k národnému tímu a bojuje o účasť na druhom svetovom šampionáte za sebou.

"Týmto podpisom získavame mladého a perspektívneho obrancu, ktorý nám rozhodne zvýši konkurenciu v obranných radoch.

Veríme, že skvele zapadne do tímovej koncepcie a my mu pomôžeme v hokejovom raste," poznamenal generálny riaditeľ českého klubu Pavel Hynek.

Najlepší a najhorší hráči po ZČ extraligy 2023/24 Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Ktorí hokejisti v základnej časti extraligy...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #HK Nitra #HC Verva Litvínov #HC Rytíři Kladno #František Gajdoš #Martin Nemčík