Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čistky u hokejového vicemajstra. V Spišskej Novej Vsi skončilo šesť legionárov

Litovský hokejový obranca Nerijus Ališauskas je jediný zo sedmičky legionárov, ktorý bude pokračovať v tíme HK Spišská Nová Ves aj v sezóne 2024/2025.

30.04.2024 10:58
HC Košice vs HK Spišská Nová Ves Foto: ,
Klub zo Spišskej Novej Vsi vymení pre budúcu sezónu takmer všetkých zahraničných hráčov.
debata

Vedenie klubu na oficiálnej stránke informovalo, že neponúklo nové kontrakty Kaleovi Kerbashianovi, Victorovi Björkungovi a ani Toddovi Burgessovi. Trojica Igor Merežko, Olivier Archambault a Anthony Nellis prijala ponuky z českej extraligy.

„Naša filozofia je dávať priestor zahraničným hráčom, v ktorých vidíme potenciál a v prvom rade chcú pomôcť nášmu klubu. My im zároveň chceme pomôcť posunúť sa v kariére do najlepších európskych líg. Prináša to "ovocie“ v podobe tímového úspechu a aj ich osobného,“ uviedol generálny manažér Richard Rapáč.

Erik Černák Aleksander Barkov Čítajte viac Slovák tento rok Stanleyho pohár nezíska, Černák s Tampou skončil. Je voľný pre MS v Česku

Podľa neho sú početné odchody výbornou vizitkou práce celého klubu, keďže jeho bývalý hokejisti sa posúvajú vyššie.

„Veríme, že táto filozofia, v ktorej ponúkame skromnejšie podmienky, ale aj možnosť ukázať sa, bude úspešne pokračovať aj v budúcich sezónach. V mene celého klubu a fanúšikov gratulujem Igorovi Merežkovi, Olivierovi Archambaultovi a Anthonymu Nellisovi k podpisu zmlúv v českej extralige,“ skonštatoval Rapáč.

Zmluvy sa na Spiši rozhodli neponúknuť trojici Kale Kerbashian, Victor Björkung a Todd Burgess. „Touto cestou im ďakujem za odvedenú prácu pre Spišskú Novú Ves a prajem im len to najlepšie do ďalšej kapitoly v ich hokejovej kariére,“ dodal Rapáč. Zo spomínanej šestice zahraničných hráčov je zatiaľ oficiálne známe nové pôsobisko iba v prípade Kerbashiana, ktorý zamieril do Olimpije Ljubljana.

Top hviezdy z NHL na MS 2024 v Česku Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Do infogalérie sme vybrali 30 najzvučnejších...
debata chyba
Viac na túto tému: #Tipos extraliga #HK GROTTO Spišská Nová Ves