Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odhalenie VC Belgicka: Pravidlá neporušil Hamilton, ale Räikkönen

Bol jasne rýchlejší, Räikkönena predbehol, potom uvidel žlté vlajky označujúce nebezpečenstvo na trati, spomalil a Fín okolo neho prefrčal ako strela. Nedovolene! A keby nestrhol vozidlo na trávu, nabúral by do neho. Rozvážne zachránil situáciu, ale potrestaný bol on. Lewis Hamilton. Informáciu priniesol český internetový portál www.idnes.cz.

09.09.2008 08:26
Lewis Hamilton, VC Belgicka Foto:
Lewis Hamilton z McLarenu vedie pred Fínom Raikonnenom z Ferrari na trati v Belgickom Spa.
debata

Kimi Räikkönen v predposlednom kole Veľkej ceny Belgicka svoje ferrari na mokrej trati nezvládol, z čoho rezultovala havária. Skončiť tak mohol už skôr, nebyť pozorného Hamiltona, ktorý sa vyhol Fínovi a zišiel na trávu.

Dôležitejšie ale bolo, že Fín mu vrátil predbehnutie počas žltých vlajok. Teda proti pravidlám. Za týkto priestupok sa bežne ako trest musí prejsť cez boxy, čo v praxi znamená po skončení VC penalizáciu 25 sekúnd alebo trest v ďalších pretekoch.

Tento fakt si však traťoví komisári Nicholas Deschaux, Surinder Thatthi a Yves Bacquelain vôbec nevšimli. Prehliadli jasné porušenie pravidiel, a keď vyhlásili, že vyšetrujú incident áut čísel 1 a 22, mali tým na mysli momemt, keď Hamilton na cieľovej rovinke predbehol Räikkönena. Fínovu jazdy proti pravidlám si pritom nevšimli, dodáva informáciu www.idnes.cz.

Hamilton je síce v práve, no nič sa už meniť nebude. Proti tejto penalizácii totiž neexistuje odvolanie. Trest 25 sekúnd dostal Brit namiesto prejazdu boxami, dodatočne. Každý jazdec pritom musí tento trest akceptovať a je jedno, či s ním súhlasí alebo nie.

debata chyba