Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lauda o penalizácii Hamiltona: Najperverznejšie rozhodnutie všetkých čias

"Je to najperverznejšie rozhodnutie, aké som kedy videl," - nedával si servítky pred ústa bývalý trojnásobný svetový šampión v pretekoch Formuly 1 Niki Lauda, keď komentoval rozhodnutie traťových komisárov udeliť po skončení pretekov 25-sekundovú penalizáciu Britovi Lewisovi Hamiltonovi, ktorý prišiel ako prvý do cieľa na nedeľnej Veľkej cene Belgicka.

08.09.2008 17:49
Lewis Hamilton, VC Belgicka Foto:
Lewis Hamilton z McLarenu vedie pred Fínom Raikonnenom z Ferrari na trati v Belgickom Spa.
debata

„Je absolútne neprijateľné, aby traja funkcionári takto ovplyvnili priebeh svetového šampionátu,“ dodal. Lauda, ktorý je v boxoch F1 jednou z najrešpekto­vanejších postáv a zároveň jeden z najzasvätenejších televíznych komentátorov, kritizoval rozhodnutie funkcionárov, pre ktoré prichádza Formula 1 o svoju reputáciu a vieru v športovú spravodlivosť.

Hamiltona v tejto sezóne už piatykrát penalizovali, v minulom roku jeho tím McLaren dokonca vylúčili z bojov o Pohár konštruktérov. Vedenie McLarenu, aj keď sa už rozhodlo podať protest proti výsledkom Veľkej ceny Belgicka, sa už k tejto kauze nebude vyjadrovať a chce sa sústrediť na víťazstvo v nasledujúcej Veľkej cene Talianska, ktorá sa uskutoční 21. septembra na okruhu v Monze na „domácej“ trati ich najväčšieho súpera tímu Ferrari.

debata chyba