Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zemetrasenie v Manchestri United. Traja nedotknuteľní, inak sú všetky hviezdy na predaj

Noví spoluvlastníci Manchestru United zo spoločnosti Ineos, na čele s britským miliardárom Sirom Jimom Ratcliffom, už prebrali kontrolu nad futbalovými operáciami na Old Trafforde. A príchod výkonného riaditeľa Omara Berradu a Jasona Wilcoxa ako technického riaditeľa sľubujú v lete zemetrasenie v kádri červených diablov.

30.04.2024 10:30
Mainoo Hojlund Garnacho Foto:
Trojica nedotknuteľných, ktorá by mala s istotou obliekať dres Manchestru United aj v nasledujúcej sezóne: sprava Kobbie Mainoo, Alejandro Garnacho a Rasmus Hojlund.
debata

Podľa britských médií bude nové vedenie anglického giganta prijímať ponuky na všetkých futbalistov, okrem troch veľkých talentov.

Navyše, v najbližších dňoch sa očakáva aj príchod Dana Ashwortha, ktorý by sa mal stať novým športovým riaditeľom. Nová skupina klubovým šéfov, ktorá zahŕňa aj šéfa Ineos Sport Davea Brailsforda, v lete zavedie prestupovú politiku „sell to buy“, čiže v preklade predaj aby si kúpil.

A podľa The Telegraph je nové vedenie prijať ultraflexibilný prístup k príchodom a odchodom v najbližšom prestupovom období. Sú ochotní vypočuť si ponuky takmer na každého hráča z prvého tímu, pričom agenti a konkurenčné kluby si dobre uvedomujú novú prestupovú politiku Manchestru United.

Dávid Hancko Arne Slot Čítajte viac Veľká pocta pre Slováka: Nástupca Virgila van Dijka, píšu Briti. Hancka už vidia v FC Liverpool

Spomínanou trojicou nedotknuteľných sú Kobbie Mainoo, Rasmus Hojlund a Alejandro Garnacho. Na Old Trafforde ich považujú za budúcnosť tímu, keďže Mainoo a Garnacho majú devätnásť a Hojlund 21 rokov.

Nutnosť predávať vyplýva zo skutočnosti, že možnosti Manchestru United na nákup posíl sú finančne obmedzené. Dôvodom je, že za posledné tri letné prestupové obdobia minul klub na nových hráčov závratných 555 miliónov libier (650 miliónov eur).

Menší problém nastane aj v súvislosti s neúčasťou klubu v nasledujúcej sezóne Ligy majstrov, hoci časť z týchto stratených príjmov nahradia samotný hráči tým, že v súlade s podmienkami v zmluvách im automaticky bude znížený plat o 25 percent.

4. Juraj Kucka Čítajte viac Slovan rieši budúcnosť, má záujem aj o Kucku. Ako sa rozhodne skúsený veterán?

Podľa The Telegraph šéfovia klubu identifikovali tri posty, ktoré musia byť bezpodmienečne posilnené hráčmi svetovej kvality – ide o stredného útočníka, stredopoliara a stredného obrancu.

V súvislosti s odchodmi je v prípade zaujímavej ponuky možný aj predaj anglického reprezentanta Marcusa Rashforda. Medzi hráčov, ktorý pravdepodobne opustia klub, sú aj Anthony Martial, Raphael Varane, Brandon Williams, Jadon Sancho, Antony, Mason Greenwood, Victor Lindelof, Christian Eriksen, Donny van de Beek a Casemiro.

Minimálne v prípade troch futbalistov sa spomínajú lukratívne ponuky zo bohatých saudskoarabských klubov. Do Saudi Pro League by si to mohli namieriť Francúzi Martian a Varane, a tiež Brazílčania Casemiro či Antony.

Platy trénerov účastníkov ME vo futbale 2024 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Pozrite si ročné platy trénerov všetkých 24...
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Premier League #Sir