Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Škrtel, Hološko či Kinder opäť na ihrisku. Na exhibícii si Panenka môže zopakovať svoju legendárnu penaltu

Slovenský futbalový Klub ligových kanonierov (KLK) čaká v sobotu v španielskej Malage exhibícia proti víťaznom tamojšej ligy veteránov A.V.F. Fuengirola.

18.04.2024 18:29
Filip Hološko, Martin Škrtel Foto:
Zľava Filip Hološko, Martin Škrtel a Erik Jendrišek na tréningu reprezentácie v roku 2010.
debata

Za hostí sa predstavia napríklad Vladimír Kinder, Ladislav Pecko, Filip Hološko či Martin Škrtel. V polčasovej prestávke je na programe spomienka na finále majstrovstiev Európy 1976, ktoré vyhralo Československo.

"Náš klub internacionálov teraz funguje veľmi dobre a Tomáš Medveď sa stará o veľmi dobrú komunikáciu.

Nadviazali sme kontakt so španielskou stranou a išlo to samo," uviedol pre TASR generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Peter Palenčík.

Na ME 1976 v Belehrade triumfovalo Československo vo finále nad Západným Nemeckom 5:3 v rozstrele z 11 m po remíze 2:2 v riadnom hracom čase a predĺžení.

814901137 Čítajte viac Katastrofa, nemajú na lieky ani na nájom. Jubilant Panenka sa snaží pomôcť zabudnutým majstrom Európy

Pamätníci ako Antonín Panenka, Karol Dobiáš či Ladislav Jurkemik sa predstavia v jedenástkovom rozstrele proti niekdajším významným hráčom španielskej ligy.

Oblečené budú mať repliky dresov z pamätného finále. V ňom prišiel Panenka so svojím ikonickým „dloubákom“, ktorý nesie dodnes jeho priezvisko. Medzi úspešnými exekútormi jedenástok bol aj Jurkemik, Dobiáš zvýšil z hry na priebežných 2:0.

"Som skutočne rád, že takéto akcie sú a páni Petráš s Tomášom Medveďom to organizujú. Je to spestrenie, bude tam Dobiáš a Panenka, budú sa kopať jedenástky.

Stretnú sa tam hráči s dvojgeneračným rozdielom a môžu si zahrať proti kvalitnému španielskemu mužstvu," povedal k podujatiu Jurkemik, ktorý zároveň plní aj funkciu trénera slovenského KLK. Ten nastúpi v Malage pod záštitou Juraja Tomagu, veľvyslanca SR v Španielsku.

Rafa Marquez, budúci tréner Barcelony Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Španielske médiá nepochybujú o tom, že novým...
debata chyba
Viac na túto tému: #Škrtel #Pecko #Filip Hološko #exhibícia #Vladimír Kinder #Klub ligových kanonierov