Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Červení vs. modrí. Finále Pohára FA obstará manchesterské derby

Futbalisti Manchestru United sa po roku opäť predstavia vo finále anglického Pohára FA.

21.04.2024 19:51
Manchester United Foto:
Postupová radosť futbalistov MUFC.
debata

V nedeľnom semifinále vo Wembley zdolali druholigový tím Coventry City až v jedenástkovom rozstrele 4:2, keď v riadnom hracom čase prišli o trojgólový náskok a aj po predĺžení bol stav 3:3.

United sa rovnako ako vlani stretnú v súboji o trofej s mestským rivalom Manchestrom City a 25. mája mu budú chcieť odplatiť finálovú prehru 1:2.

Manchester United potvrdil v prvom polčase úlohu favorita do bodky. Súpera herne jasne prevýšil a ujal sa vedenia v 23. minúte, keď prihrávku Dioga Dalota z pravej strane usmernil do odkrytej brány McTominay.

Ešte do prestávky zvýraznil náskok „červených diablov“ Maguire, v nadstavenom čase sa presadil hlavou po rohovom kope Fernandesa. Tretí gól pridal v 59. minúte s pomocou teču obrancu Fernandes a zdalo sa, že United poľahky dokráčajú k víťazstvu.

Z prvej strely do priestoru bránky však Coventry v 71. minúte znížilo zásluhou Ellisa Simmsa a o osem minút neskôr dal Callum O'Hare so šťastím na 2:3 z pohľadu druholigistu. Vyrovnanie mal na nohe v 85. minúte Victor Torp, no outsider sa dočkal až v nadstavení, keď na 3:3 vyrovnal Haji Wright z penalty po ruke Aarona Wan-Bissaku.

V predĺžení bolo Coventry blízko k senzačnému obratu, no gól Torpa v 121. minúte neplatil pre ofsajd. V rozstrele ako prvý zaváhal Casemiro z Manchestru United, no v drese druholigistu potom nepremenili svoje pokusy O'Hare a Ben Sheaf, takže Rasmus Höjlund v piatej sérii spečatil postup United.

Pre Coventry to bola druhá semifinálová účasť v prestížnej súťaži po roku 1987, keď sa napokon aj tešilo z celkového triumfu. Manchester United má na konte 12 prvenstiev v FA Cupe, naposledy v roku 2016.

Semifinále anglického Pohára FA

Manchester United – Coventry City 3:3 ppp (3:3, 2:0), 4:2 na strely z 11 m
Góly: 23. McTominay, 45.+1 Maguire, 58. Fernandes – 71. Simms, 79. O'Hare, 90.+5 Wright (z 11 m), rozstrel: Casemiro nepremenil, Wright 1:0, Dalot 1:1, Torp 2:1, Eriksen 2:2, O'Hare nepremenil, Fernandes 2:3, Sheaf nepremenil, Höjlund 2:4
/Manchester United postúpil do finále/

debata chyba