Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Massa si užil krátky dôchodok. Monopost na rozlúčku nevrátil

Do cieľa Veľkej ceny Brazílie v Sao Paule zostávala približne tretina pretekov. Domáci veterán Felipe Massa po šmyku na upršanej trati narazil do bariéry a preteky sa preňho smutne skončili.

25.03.2017 14:00
Felipe Massa Foto: ,
Felipe Massa s jedným z fanúšikov.
debata

Vystúpil z rozbitého monopostu a vybral sa pešo do boxov. Na okruhu vo svojom rodisku si rozhodne predstavoval dôstojnejšiu derniéru. Diváci na tribúnach i členovia tímov – i tých, v ktorých nepôsobil – mu však pripravili neutíchajúce ovácie. Užíval si ich so slzami v očiach, s brazílskou vlajkou na ramenách a na záver v objatí manželky a syna.

„Boh možno vedel, čo robí, keď ma zastavil pred mojimi priaznivcami a mohol som si vychutnať ich podporu,“ vravel jazdec Williamsu trinásteho novembra minulého roka.

Ukázalo sa, že táto rozlúčka bola len dočasná. Po ukončení kariéry Nica Rosberga sa totiž začalo hovoriť o Massovom návrate. Podpísal sa oň záujem Mercedesu vykúpiť spod zmluvy vo Williamse Valtteriho Bottasa. Tradičný britský tím, ktorý Massovi na rozlúčku daroval špeciálny monopost, potvrdil, že sa mu tridsaťpäťročného Brazílčana podarilo prehovoriť na štart v ďalšej sezóne.

Rokovanie odštartovala Claire Williamsová, zástupkyne šéfa stajne. „Dostal som od nej smsku len dva dni po mojej rozlúčkovej vianočnej párty. Úprimne – prekvapilo ma to. Nasadol som na lietadlo do Anglicka. Dlho sme diskutovali, aj o Valtterim a jeho prestupe. Počúvol som srdce a prikývol,“ spomína Massa. Miesto jeho spolujazdca zaujme mladý nováčik Lance Stroll.

„Teším sa z príležitosti na návrat, aj keď najmä po emotívnych spomienkach z domácich pretekov nie je jednoduchý. Dôchodok som si však užil a neviem sa dočkať spolupráce s Lanceom, ktorého progres dlhšie sledujem,“ tvrdí o osemnásťročnom talente z Kanady, druhom najmladšom jazdcovi v histórii F1 a synovi multimiliardára.

Massov krok nepochybne potešil početnú fanúšikovskú základňu. A čo bude s formulou, ktorú dostal pri pôvodnom odchode zo scény? „Je stále moja, len moja,“ odpovedal s úsmevom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Felipe Massa