Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Mercedes stále hľadá nového "Rosberga". Hamilton: Musia to so mnou prebrať

Až v budúcom roku oznámi stajňa formuly 1 Mercedes meno jazdca, ktorý v jej farbách nahradí Nemca Nica Rosberga, ktorý po zisku titulu majstra sveta prekvapivo ukončil kariéru.

15.12.2016 20:20
lewis hamilton, mercedes, veľká cena... Foto: ,
Tím F1 Mercedes.
debata (2)

Nemecký tím pôvodne sľuboval, že Rosbergovho nástupcu predstaví do Vianoc, rokovania o novej posile sú však komplikované. Kandidáti, ktorých si Mercedes vyhliadol, majú totiž zmluvu inde.

Hlavným adeptom je podľa nemeckých médií Fin Valtteri Bottas z Williamsu, ktorému Mercedes dodáva motory. Zľavu na agregáty v miliónovej výške za uvoľnenie dvadsaťsedemročného pilota ale konkurenčná stajňa podľa agentúry DPA odmietla. Bývalý šampión Fernando Alonso má zasa kontrakt s McLarenom.

Voľný nie je ani ďalší Španiel Carlos Sainz z Toro Rosso. „Patrí Red Bullu. Veľa sme do neho investovali, aby sa dostal do formuly 1. Nedávalo by zmysel dať ho k dispozícii nášmu hlavnému rivalovi,“ povedal šéf Red Bullu Christian Horner BBC.

Novým kolegom trojnásobného majstra sveta Brita Lewisa Hamiltona by sa mohol stať nemecký mladík Pascal Wehrlein, ktorého nevýhodou je nedostatok skúseností. Dvadsaťdvaročný jazdec má za sebou prvú sezónu v F1 v tíme Manor. Hoci získal v šampionáte len bod, na Cenách Autosport bol nedávno vyhlásený Nováčikom roka.

Do výberu nového pilota má čo hovoriť aj Hamilton. „Podľa zmluvy to so mnou musia prebrať,“ povedal šampión z rokov 2008, 2014 a 2015 s tým, že konečné rozhodnutie je samozrejme na vedení stajne.

„Je to dôležité, kto bude v druhom aute. Závisí od toho morálka v tíme. Videli sme to v niektorých tímoch, že arcirivalita medzi jazdcami môže otráviť atmosféru. Takže na tom veľmi záleží, pretože ja som tu rád. Musíme si byť istí, že ten, kto príde, bude rovnako dobrý alebo lepší vo vytváraní tej energie,“ uviedol Hamilton, ktorého vzťahy s Rosbergom bývali občas značne napäté.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #Nico Rosberg