Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rosberg má ďalší pokus. Oslávi titul v brazílskom daždi?

Výkony z predchádzajúcich dvoch pretekárskych víkendov stačili Nicovi Rosbergovi v cieli na druhé miesto. Ak sa v nedeľu dostane o priečku vyššie, bude okrem tretieho triumfu na legendárnej trati v rade a desiateho v sezóne oslavovať aj premiérový titul majstra sveta formuly 1.

13.11.2016 08:00
Nico Rosberg Foto: ,
Jazdec F1 Nico Rosberg.
debata

Bez ohľadu na umiestnenie jediného konkurenta, tímového kolegu z Mercedesu Lewisa Hamiltona. Ten stráca pred Veľkou cenou Brazílie na čelo devätnásť bodov. Ak ich v nedeľu získa o sedem menej ako líder celkového poradia, nádeje na obhajobu titulu sa mu rozplynú.  

„V Mexiku som túžil zvíťaziť, Lewis však bol o niečo rýchlejší. Ako vždy, aj teraz sa musím sústrediť na svoj výkon, faktory, ktoré mám pod kontrolou a urobiť všetko pre víťazstvo,“ uviedol Rosberg pre oficiálnu stránku šampionátu.

„Tradičný okruh v Sao Paule vždy prináša vzrušujúce súboje. Teším sa na pokračovanie bitky pred fantastickými brazílskymi fanúšikmi,“ dodal nemecký jazdec, ktorý môže napodobniť svojho otca Kekeho, majstra sveta z roku 1982. 

Hamilton na rozdiel od Rosberga ešte v Sao Paule nevyhral. Ak sa Brit v nedeľu dočká, s 52 víťazstvami sa odpúta od Francúza Alaina Prosta na druhom mieste v histórii F1 a o titule sa rozhodne až o dva týždne v Abú Zabí. „Veľké očakávania sa ľahko môžu zmeniť na sklamanie. Už sme boli svedkami toho, že na úspech treba bojoovať do konca, do poslednej zákruty a minúty. Rozhodne sa nevzdávam,“ tvrdí Hamilton odhodlane. 

Boj o titul by mali cez víkend zdramatizovať prehánky. Sobotňajšia kvalifikácia sa uskutoční o 17.00 SEČ (priamy prenos Sport1), nedeľňajšie preteky (Sport2) odštartujú v rovnakom čase.

Rosberg získa v nedeľu titul, ak

  • zvíťazí
  • skončí druhý a Hamilton najlepšie štvrtý
  • skončí tretí a Hamilton najlepšie šiesty
  • skončí štvrtý a Hamilton najlepšie ôsmy
  • skončí piaty a Hamilton najlepšie deviaty
  • skončí šiesty a Hamilton najlepšie desiaty

Poradie MS
Jazdci: 1. Rosberg (Nem./Mercedes) 349 bodov, 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 330, 3. Ricciardo (Aus./Red Bull) 242, 4. Vettel (Nem./Ferrari) 187, 5. Räikkönen (Fín./Ferrari) 178, 6. Verstappen (Hol./Red Bull) 177. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 679 bodov – istý majstrovský titul, 2. Red Bull 427, 3. Ferrari 365, 4. Force India 145, 5. Williams 136, 6. McLaren 74.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Nico Rosberg