Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rosberg už Mexiko ovládol. V nedeľu môže sláviť titul

Pred rokom odštartoval víťaznú šnúru, ktorá sa spolu so začiatkom aktuálnej sezóny natiahla na sedem pretekov. Mexická trať sa do kalendára formuly 1 vrátila po 23 rokoch a Nicovi Rosbergovi dokonale sadla.

30.10.2016 12:00
Nico Rosberg Foto: ,
Nico Rosberg.
debata

Jazdec Mercedesu potvrdil najrýchlejší čas v kvalifikácii aj prvenstvom v cieli, bol však v inej pozícii ako tento víkend. Jeho tímový kolega Lewis Hamilton sa totiž na okruh v Mexico City presúval ako čerstvý majster sveta a Rosberg bojoval o druhé miesto v hodnotení.

V nedeľu sa rodák z nemeckého Wiesbadenu môže stať premiérovo šampiónom. Musí však zvíťaziť a priebežne druhý Hamilton nemôže skončiť lepšie ako desiaty. Ak by sa tento scenár nenaplnil, do konca sezóny bude mať Rosberg ešte dva pokusy. Momentálne je na čele s 26 bodovým náskokom.

„Sezóna sa pre mňa vyvíja skvele. S Lewisom nebojujem o titul prvýkrát, no napriek tomu je to stále výnimočný pocit,“ uviedol Rosberg na tlačovej konferencii. V tíme, ktorý si už pred mesiacom zaistil Pohár konštruktérov, podľa neho panuje výborná atmosféra. „Po pretekoch v Austine sme mali príjemnú párty. Boli tam všetci mechanici a inžinieri. Je na nich vidieť, že náš boj intenzívne prežívajú,“ dodal syn majstra sveta z roku 1982 Kekeho.

Uplynulé preteky v USA boli pre obhajcu Hamiltona výnimočné. Dosiahol 50. triumf a už len jeden ho delí od vyrovnania legendárneho Alaina Prosta na druhom mieste v počte víťazstiev v histórii F1. „Nikdy vo svojej kariére som vopred nepovedal, že titul je stratený. Rovno by som to potom mohol zabaliť. Maximum, čo môžem spraviť, je vyhrať zvyšné tri podujatia,“ povedal Hamilton. Rosbergovi by pri takom scenári stačilo skončiť dvakrát druhý a raz tretí.

Na nedeľňajšie preteky (štart 20.00 SEČ, priamy prenos Sport2) predpovedajú meteorológovia 50-percentnú šancu dažďa. Ten by boje na okruhu v nadmorskej výške 2250 m n. m. mohol poriadne zdramatizovať.

Poradie MS

Jazdci: 1. Rosberg (Nem./Mercedes) 331 b., 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 305, 3. Ricciardo (Aus./Red Bull) 227, 4. Vettel (Nem./Ferrari) 177, 5. Räikkönen (Fín./Ferrari) 170, 6. Verstappen (Hol./Red Bull) 165.
Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 636 bodov – istý titul, 2. Red Bull 400, 3. Ferrari 347, 4. Force India 138, 5. Williams 130.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Nico Rosberg