Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rosberg útočí na desiaty triumf. Hamilton je v Austine ako doma

Lewis Hamilton má na Austin pekné spomienky. Nedeľu 25. októbra 2015 považuje za jeden z najkrajších dní svojej kariéry.

22.10.2016 10:56
Hamilton, Rosberg Foto: ,
Lewis Hamilton (vľavo) s tímovým kolegom z Mercedesu Nicom Rosbergom.
debata

Na Veľkej cene USA vtedy v predstihu troch podujatí obhájil majstrovský titul. Tentoraz do 18. pretekov sezóny formuly 1 vstúpi v odlišnej pozícii. Na vedúceho pretekára priebežného poradia Nica Rosberga stráca Brit 33 bodov. Jeho tímovému kolegovi z Mercedesu stačí na štyroch zostávajúcich zastávkach skončiť na druhých miestach. Aj keby Hamilton v takom prípade do konca ročníka len vyhrával, na titul mu to nebude stačiť.

„Môj plán? Ísť na maximum a vybojovať si prvenstvá. K dispozícii je 100 bodov, všetko je možné,“ povedal Hamilton. Minulotýždňové testy v Barcelone vynechal pre zranenie chodidla. Do Spojených štátov pricestoval skôr, prijal aj pozvanie do šou Ellen DeGeneresovej. „Americkí fanúšikovia ma považujú takmer za svojho jazdca. Okruh je nádherný a vyhovuje môjmu štýlu. Som pozitívne naladený,“ dodal Hamilton, trojnásobný víťaz pretekov v Austine .

Zdá sa, že vo väčšej psychickej výhode je Rosberg. Prípadný nedeľňajší triumf by bol jeho desiatym v aktuálnej sezóne. „Vlani som tu prišiel o víťazstvo (po jazdeckej chybe v závere skončil druhý, pozn.), o to väčšiu chuť mám finišovať na čele,“ povedal Rosberg.

Lákadlom podujatia nebude len boj o titul šampióna, ale aj vicemajstra v Pohári konštruktérov medzi jazdcami Red Bullu a Ferrari. Mercedes si prvenstvo zabezpečil pred dvoma týždňami v Japonsku. Po minuloročnom vytrvalom daždi predpovedajú meteorológovia slnečné počasie. Nedeľňajšie preteky (priamy prenos Sport2) odštartujú o 21.00 SELČ.

Poradie MS
Jazdci: 1. Rosberg (Nem./Mercedes) 313 bodov, 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 280, 3. Ricciardo (Aus./Red Bull) 212, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 170, 5. Verstappen (Hol./Red Bull) a Vettel (Nem./Ferrari) po 165. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 593 bodov – istý titul, 2. Red Bull 385, 3. Ferrari 335, 4. Force India 134, 5. Williams 124.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Nico Rosberg