Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamiltona čaká v Belgicku ťažká úloha. Využije jeho trest Rosberg?

Pred letnou prestávkou sa dostal do skvelej pozície. Vyhral šesť z ostatných siedmich pretekov, z toho štyri za sebou a prevzal vedenie v šampionáte. Lewis Hamilton však bude musieť vo víkendovej Veľkej cene Belgicka, trinástom podujatí sezóny formuly 1, dokázať svoje jazdecké kvality.

28.08.2016 09:00
Nico Rosberg Foto: ,
Nico Rosberg.
debata

Obhajca majstrovského titulu totiž pre šiestu výmenu motorových súčiastok v tomto ročníku (bez trestu je povolených päť) stratí na štarte minimálne pätnásť miest. Jazdec Mercedesu sa napriek tomu nevzdáva a na najdlhšej trati v kalendári Spa-Francorchamps sľubuje boj do posledného kola.

"Cieľom zostáva víťazstvo. Bude to ťažšie, no myslím si, že potvrdím svoju formu spred letnej pauzy. Už od štartu bude dôležité minimalizovať následky trestu,“ uviedol pre oficiálnu stránku F1 Hamilton.

Dvadsaťpäť augustových dní bez súťaženia strávil najmä v exotických destináciách. Na sociálnych sieťach sa pochválil fotografiami z Jamajky, Barbadosu či Grenady. "Po týchto dňoch sa cítim oddýchnutý a maximálne pri­pravený,“ podotkol Brit. Príspevkami podporoval aj svojich krajanov na olympijských hrách v Riu a tešil sa z ich úspechov. V Belgicku útočí na svoje 50. víťazstvo v efjednotke. Viac zaznamenali v histórii kráľovnej motošportu len Alain Prost (51) a Michael Schumacher (91).

Hamiltonov tímový kolega Nico Rosberg po suverénnom začiatku sezóny stráca na lídra už 19 bodov. "Lewis je môj najväčší súper, nepopieram, že jeho trest mi situáciu o niečo zjednoduší. Napriek tomu ma nečaká ľahká cesta za víťazstvom. Cez prestávku som pracoval na svojej kondícii a venoval sa svojim najbližším – dcérke a manželke,“ povedal Rosberg, ktorý bude chcieť odčiniť nevydarené preteky na domácej pôde v Hockenheime (štvrté miesto). Mercedesu by mohli skomplikovať situáciu jazdci Ferrari (Kimi Räikkönen vyhral v Belgicku štyrikrát) či Red Bullu (v Nemecku skončili na pódiu).

Nedeľňajšie preteky v Belgicku odštartujú o 14.00 SELČ (priamy prenos Sport2). Meteorológovia predpovedajú slnečné počasie, no hornatá krajina v Ardenách pilotov i členov tímov už viackrát zaskočila…

Poradie MS
Jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 217 bodov, 2. Rosberg (Nem./Mercedes) 198, 3. Ricciardo (Aus./Red Bull) 133, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 122, 5. Vettel (Nem./Ferrari 120), 6. Verstappen (Hol./Red Bul) 115. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 415 bodov, 2. Red Bull 256, 3. Ferrari 242, 4. Williams 96, 5. Force India 81.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Nico Rosberg