Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za chyby sa platí. Kvjata strieda v kokpite Red Bullu Verstappen

Max Verstappen nahradí Daniila Kvjata v kokpite monopostu Red Bull pred nasledujúcou Veľkou cenou Španielska formuly 1 v Barcelone.

05.05.2016 11:33
Daniil Kvjat, Sebastian Vettel, Foto: ,
Daniil Kvjat v kolízii so Sebastianom Vettelom na Veľkej cene Ruska.
debata

Ruský pilot Kvjat bude súťažiť vo farbách rezervnej stajne Toro Rosso. Rakúsky tím sa rozhodol pre zmenu po chybách Kvjata na nedávnej VC Ruska v Soči, kde 22-ročný rodák z Ufy v prvom kole dvakrát narazil zozadu do Sebastiana Vettela z Ferrari a pokazil preteky nielen jemu a sebe, ale aj tímovému kolegovi Danielovi Ricciardovi.

„Max dokázal, že je vynikajúci talentovaný jazdec. Jeho výkony v Toro Rosso sú impozantné a sme radi, že mu môžeme dať príležitosť v tíme Red Bull Racing. Sme v unikátnej pozícii, máme štyroch pilotov pod dlhodobými kontraktmi, ktorých môžeme striedať. Daniil bude pokračovať vo svojom napredovaní v Toro Rosso, tíme, ktorý mu je dobre známy. Bude to pre neho šanca získať späť formu a ukázať potenciál,“ povedal šéf Red Bullu Christian Horner.

Kvjat pôsobí v F1 od sezóny 2013, prvé dva roky strávil v Toro Rosso, od ročníka 2015 jazdil za Red Bull. Jeho najlepším doterajším výsledkom je druhé miesto na VC Maďarska 2015, tento rok bol tretí v čínskom Šanghaji. Verstappena považujú za najtalentovanej­šieho jazdca v súčasnom štartovom poli. Osemnásťročný mladík sa dostal do F1 vďaka výnimke už vlani, stal sa najmladším pilotom F1 či už na štarte pretekov alebo s bodovým ziskom. Vlani obsadil dvakrát štvrté miesto na VC Maďarska a VC USA. Informoval portál formula1.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Red Bull Racing #Veľká cena Ruska #Daniil Kvjat #Toro Rosso #Max Verstappen