Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rosberg nie je favorit na titul, tvrdí Wolff

Šéf tímu Mercedes Toto Wolff odmieta špekulácie, že Nico Rosberg je po víťazstvách vo všetkých troch pretekoch formuly 1 v tejto sezóne favoritom na titul.

19.04.2016 10:48
Rosberg Foto: ,
Radosť Nica Rosberga.
debata

Úradujúci svetový šampión Lewis Hamilton podľa neho rýchlo skresá bodové manko. Tridsaťročný Rosberg sa tešil na úvod ročníka 2016 v Austrálii, Bahrajne a naposledy Číne a pred svojím kolegom má 36-bodový náskok. Wolff si však nemyslí, že je o niečom rozhodnuté, do konca zostáva ešte 18 veľkých cien.

„Máme za sebou len tri preteky z 21, takže štatisticky je ešte o čo hrať. Teraz nemôžete hovoriť o nijakom favoritovi. V tejto fáze šampionátu to je o zbieraní bodov bez pozerania sa na poradie. Lewis má každý dôvod na to, aby bol sklamaný. Bez toho by nebol trojnásobným majstrom sveta. Nemám pochybnosti o tom, že sa dá rýchlo dokopy. Rozdiel je značný, ale je ešte skoro. Mentálne je veľmi silný, takže podľa mňa to ešte bude tesné,“ povedal Wolff pre Sky Sports.

Najbližšie sa piloti F1 predstavia 1. mája v ruskom Soči, kde má zatiaľ Hamilton stopercentnú bilanciu. Veľká cena Ruska sa jazdí od roku 2014 a Brit vyhral v oboch doterajších edíciách.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nico Rosberg #Toto Wolff