Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton očakáva veľký boj s Ferrari

Jazdci Mercedesu síce dosiahli double v úvodných pretekoch sezóny formuly 1, ale nebolo to také jasné víťazstvo ako v minulosti.

21.03.2016 13:24
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata

Z víťazstva sa na úvodnej Veľkej cene Austrálie tešil Nico Rosberg, jeho kolega a úradujúci majster sveta Lewis Hamilton skončil o osem sekúnd za ním. „Strieborným šípom“ však solídne podkúrili piloti Ferrari a je len ťažko hovoriť, čo by sa stalo, keby po tvrdej havárii Fernanda Alonsa nezostali na supermäkkých pneumatikách.

Ferrari predviedlo dokonalý štart, keď sa Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen ocitli na prvých dvoch pozíciách. Nemec prišiel o vedenie v pretekoch v 36. kole na úkor Rosberga, Fín musel odstúpiť, lebo mu horel monopost. „Ferrari vyzeralo byť celkom rýchle. Mali iné obutie ako ja a inú stratégiu, takže v závere sme si museli dať pozor. Dúfam, že bude viacej takýchto tesných pretekov, ale nemyslím si, že Nico mal problémy, keď na stredne tvrdých gumách jazdil za Vettelom na supermäkkých. Ja som mal zo svojej rýchlosti dobrý pocit, celý víkend ste mohli vidieť, že som bol vpredu. Ešte zažijeme preteky, v ktorých budeme bojovať koleso na koleso,“ povedal Hamilton pre Sky Sports.

Že stajňa z Maranella môže byť pre Mercedes v tomto roku vážnou hrozbou, povedal už pred Hamiltonom aj svetový šampión F1 z roku 1996 Damon Hill. „Podľa mňa budú o titul bojovať viac ako dvaja jazdci. Ferrari je dostatočne blízko, oveľa bližšie než vlani v tejto fáze sezóny. Ak Red Bull bude schopný získať viac konských síl, tiež môže byť súperom,“ dodal 55-ročný Hill.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton