Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Verstappena už nezaujímajú príkazy vedenia Toro Rosso

Holandský mladík Max Verstappen po Veľkej cene Austrálie F1 vyhlásil, že ho už nezaujímajú príkazy z boxového múru.

21.03.2016 11:48
Max Verstappen Foto: ,
Max Verstappen.
debata

Podľa 18-ročného pilota mu jeho tím Toro Rosso v nedeľňajších pretekoch v Melbourne znemožnil zisk väčšieho počtu bodov. Rodák z Hasseltu sa v jednej chvíli ocitol za tímovým kolegom Carlosom Sainzom a do vysielačky kričal, že je rýchlejší a nemôže sa dostať pred neho. Vehementne sa dožadoval, aby s tým na boxovom múre niečo robili. Sainz ho však pred seba nepustil.

„Aby som bol úprimný, neviem, ako to bude s tímovými príkazmi vyzerať v ďalších pretekoch a je mi to jedno. Za normálnych okolností by som bol na míle vpredu. Všetko by bolo fajn. Mohli sme byť blízko Ricciarda (4. miesto, pozn.), ak by sme zvládli zastávky v boxoch a ostatné veci. Desiate miesto je, samozrejme, sklamaním,“ hovoril rozčarovaný Verstappen.

Ešte pred problémami s predbehnutím Sainza sa Verstappen zdržal pri mechanikoch dlhšie, ako by bolo potrebné. „Tam niekde nastala chyba v komunikácii. Chcel som ísť do boxov, ale nič som nepočul. Prišiel som k mechanikom a pneumatiky neboli pripravené,“ pokračoval ambiciózny mladík, ktorý si po pretekoch všetko vyjasnil so Sainzom aj šéfom tímu Franzom Tostom: „Len sme si to potrebovali zanalyzovať, aby sme v ďalších pretekoch boli silnejší.“

Toro Rosso obsadilo na úvodnom podujatí sezóny deviatu a desiatu priečku, získalo tri body. Najbližšie sa jazdci predstavia 3. apríla v bahrajnskom Sachíre.

debata chyba
Viac na túto tému: #Max Verstappen