Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Verstappena už nezaujímajú príkazy vedenia Toro Rosso

Holandský mladík Max Verstappen po Veľkej cene Austrálie F1 vyhlásil, že ho už nezaujímajú príkazy z boxového múru.

21.03.2016 11:48
Max Verstappen Foto: ,
Max Verstappen.
debata

Podľa 18-ročného pilota mu jeho tím Toro Rosso v nedeľňajších pretekoch v Melbourne znemožnil zisk väčšieho počtu bodov. Rodák z Hasseltu sa v jednej chvíli ocitol za tímovým kolegom Carlosom Sainzom a do vysielačky kričal, že je rýchlejší a nemôže sa dostať pred neho. Vehementne sa dožadoval, aby s tým na boxovom múre niečo robili. Sainz ho však pred seba nepustil.

„Aby som bol úprimný, neviem, ako to bude s tímovými príkazmi vyzerať v ďalších pretekoch a je mi to jedno. Za normálnych okolností by som bol na míle vpredu. Všetko by bolo fajn. Mohli sme byť blízko Ricciarda (4. miesto, pozn.), ak by sme zvládli zastávky v boxoch a ostatné veci. Desiate miesto je, samozrejme, sklamaním,“ hovoril rozčarovaný Verstappen.

Ešte pred problémami s predbehnutím Sainza sa Verstappen zdržal pri mechanikoch dlhšie, ako by bolo potrebné. „Tam niekde nastala chyba v komunikácii. Chcel som ísť do boxov, ale nič som nepočul. Prišiel som k mechanikom a pneumatiky neboli pripravené,“ pokračoval ambiciózny mladík, ktorý si po pretekoch všetko vyjasnil so Sainzom aj šéfom tímu Franzom Tostom: „Len sme si to potrebovali zanalyzovať, aby sme v ďalších pretekoch boli silnejší.“

Toro Rosso obsadilo na úvodnom podujatí sezóny deviatu a desiatu priečku, získalo tri body. Najbližšie sa jazdci predstavia 3. apríla v bahrajnskom Sachíre.

debata chyba
Viac na túto tému: #Max Verstappen