Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton: Budem chodiť na party, aj tak budem vyhrávať

Čerstvý trojnásobný majster sveta Lewis Hamilton tvrdí, že jeho aktuálny životný štýl nemá zlý vplyv na jeho kariéru jazdca formuly 1.

04.12.2015 14:30
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata (1)

Pilot tímu Mercedes v ostatnom čase čelí kritike pre veľkú aktivitu na sociálnych sieťach či účasť na rôznych spoločenských akciách a party po celom svete. Bývalý šéf 30-ročného Brita z McLarenu Ron Dennis by vo svojom tíme vraj takéto niečo nedovolil.

Rodák zo Stevenage sa na svoju obranu vyjadril, že v tejto sezóne sa snažil nájsť rovnováhu medzi prácou a činnosťami vo voľnom čase. „Aby som bol úprimný, tento rok bol prvý, čo som fakt chodil von. A viete čo? Budem chodiť na party, a aj tak budem vyhrávať veľké ceny. Vlani som bol von možno trikrát, veľmi som sa sústredil na prácu, bolo to príliš extrémne. Táto sezóna bola prechodnou. V minulosti som išiel radšej na tréning ako s kamošmi na drink alebo večeru. Teraz robím oboje a mal som najúspešnejší rok v celej kariére, budem v tom pokračovať,“ povedal Hamilton pre BBC Radio 1.

Za väčšou voľnosťou víťaza 43 pretekov F1 stoja aj zmeny podmienok v zmluve. „Robím všetko – wakeboarding, lyžovanie, parašutizmus. V kontrakte som zrušil klauzulu o nebezpečných športoch. Nechcem počas svojej kariéry F1 iba jazdiť a tiež nechcem vidieť, ako niekto iný šoféruje môj monopost. Takže som veľmi opatrný, keď robím niektoré veci, ale som trochu bláznivý. Užívam si to,“ pokračoval Hamilton, ktorý priznal, že po zisku tretieho titulu možno v závere sezóny stratil motiváciu: „Povedal som si: ‚Je hotovo, prajem si, nech je už koniec a môžem ísť na dovolenku.‘ Stále však musíte tvrdo pracovať a prísť na preteky, v tíme pokračuje v práci mnoho ľudí. Nebol som síce veľmi úspešný, ale ani druhé miesta nie sú zlé. Je pravda, že to nemalo žiadny vplyv na šampionát, nikdy som však nemal rád prehry.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton