Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rosberg v Brazílii obhájil víťazstvo, Hamilton skončil druhý, Vettel tretí

Nico Rosberg je v závere tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta formuly 1 vo forme a po Mexiku spred dvoch týždňov triumfoval aj na nedeľňajšej Veľkej cene Brazílie.

15.11.2015 18:54
Rosberg Foto: ,
Radosť Nica Rosberga.
debata (1)

Nemecký pilot tímu Mercedes udržal na okruhu Interlagos v Sao Paule na uzde svojho kolegu a už istého svetového šampióna Lewisa Hamiltona. Brit počas celých pretekov poriadne na lídra nezaútočil a v Brazílii neuspel ani na deviaty pokus. Rosberg na Interlagose obhájil vlaňajšie prvenstvo.

Tridsaťročný rodák z Wiesbadenu Rosberg dosiahol piate víťazstvo v sezóne, celkovo 13. v kariére a potvrdil ním titul tohtoročného vicemajstra sveta pred Sebastianom Vettelom z tímu Ferrari, ktorý v nedeľu obsadil tretiu priečku. Štvrtý skončil Vettelov kolega Kimi Räikkönen, v najlepšej desiatke sa umiestnili aj obidva monoposty Williamsu. VC Brazílie bola predposlednou zastávkou tohto ročníka, záverečné podujatie sa uskutoční o dva týždne v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch.

Rosberg dobre odštartoval a v pohode ubránil prvú pozíciu pred Hamiltonom. Na ďalších dvoch miestach figurovali jazdci Ferrari. Zakrátko Sainz odstavil svoj monopost, jeho zadná časť bola na trati, maršáli ukázali však len žlté vlajky a pokračovalo sa ďalej v pretekoch. V 10. kole mal Rosberg pred svojím kolegom náskok jeden a pol sekundy. Po prvých zastávkach v boxoch sa na prvých priečkach nič nezmenilo, líder viedol o 1,7 sekundy.

V 19. kole bol Hamilton už tesne za Rosbergom a na rovinkách mohol otvárať zadné krídlo. Neskôr sa však Nemec vzdialil, mal k dobru dve sekundy. Brit hlásil do vysielačky, že nie je možné Rosberga predbehnúť.

O pár momentov neskôr predviedol Verstappen skvelý predbiehajúci manéver na Péreza. Piloti v polovici pretekov zamierili po druhý raz k mechanikom, Hamilton zaostával za Rosbergom o viac ako tri sekundy. Poradie sa na prvých pozíciách stabilizovalo, nedochádzalo k žiadnym útokom ani výraznému skresávaniu odstupov.

Približne 20 kôl pred koncom sa išlo poslednýkrát do pit lane po nové pneumatiky, Rosberg bol na čele s jeden a pol sekundovým náskokom pred Hamiltonom. Tretí Vettel zaostával o takmer 14 sekúnd. Rosberg nedovolil kolegovi priblížiť sa na dostrel a napokon dosiahol piate víťazstvo v sezóne.

Výsledky – Veľká cena Brazílie – Sao Paulo – okruh Interlagos:
1. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes 1:31:09,090 h, 2. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes +7,756 s, 3. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari +14,244, 4. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +47,543, 5. Valtteri Bottas (Fín.) Williams, 6. Nico Hülkenberg (Nem.) Force India obaja +1 kolo

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Mercedes #Sebastian Vettel #Nico Rosberg