Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Putin by mal viesť celú Európu. Nikto iný to totiž nerobí, tvrdí šéf F1

Z roka na rok sú jeho názory kontroverznejšie. Aj počas osláv svojho životného jubilea prilial olej do ohňa.

29.10.2015 16:32
Bernie Ecclestone, Vladimir Putin Foto: ,
Šéf formuly 1 Bernie Ecclestone a ruský prezident Vladimir Putin.
debata (246)

Vzťah šéfa Formuly 1 Bernieho Ecclestonea k ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi je dlhodobo známy, v rozhovore pri príležitosti jeho 85. narodenín však napriek tomu šokoval.

"V Rusku je ho škoda. Mal by viesť celú Európu. Lebo nikto iný to nerobí,“ povedal v interview uverejnenom na oficiálnom webe formula1.com.

Dva roky po sebe spolu sledovali Veľkú cenu Ruska v Soči. O tom, že vplyvní muži politiky, či sveta rýchlych áut, majú k sebe netradične blízko, nebolo pochýb. "Je to vzácny človek. Vždy som ho obdivoval,“ skonštatoval pred pár dňami Ecclestone.

"Pokojne by mohol byť na čele Spojených štátov, či celej Európy, poradil by si s tým. Myslím si, že je veľmi zaneprázdnený, nechajme ho preto dokončiť veci, na ktorých pracuje a potom uvidíme,“ chválil Brit.

Okrem podobného ideologického zmýšľania ich spája aj biznis. Rusko je predsa najväčším donorom tohto drahého športu. Za preteky v Soči totiž platí ročne viac ako 35 miliónov euro. A tak nečudo, že Ecclestone Putina podporuje aj tam, kde sa to od neho neočakáva.

"Nemá nič proti homosexuálom, neželá si však ich publicitu pred mládežou do 18 rokov. Súhlasím s ním rovnako, ako 90 percent ľudí na svete,“ uviedol pre CNN.

Ecclestone nebol nikdy veľký diplomat, originálny bol však vždy. Na otázku, čo by povedal o svojom živote za 85 sekúnd, pohotovo odpovedal. "Nepotrebujem žiadnych 85 sekúnd. Postačí mi pár slabík. Môj život bol hektický,“ odpovedal.

Aj preto ho ďalšia otázka na telo o závete zaskočila. "Čo prosím?“ nechápavo krútil hlavou. "Koľko strán má váš závet?“ pýtal sa redaktor. "Žiadny nemám, nikam sa nechystám,“ poznamenal 85-ročný energický boháč.

Recept na dlhovekosť vraj nemá, ale priznáva, že by mal viac schudnúť. "Asi by som mal viac chodiť. Tak, ako kedysi, keď som sa hýbal a naokolo spôsoboval problémy. Dnes som však už ako politik, iba sedím a prijímam návštevy,“ dodal.

246 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Bernie Ecclestone