Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rosberg sa nevzdáva, o titul ešte zabojuje

Podarí sa mu ešte zdramatizovať boj o titul? Nico Rosberg má jednu z posledných príležitostí, aby znepríjemnil svojmu tímovému kolegovi z Mercedesu Lewisovi Hamiltonovi cestu za tretím honorom majstra sveta.

10.10.2015 11:00
Nico Rosberg Foto: ,
Jazdec F1 Nico Rosberg. V pozadí jeho kolega z Mercedesu Lewis Hamilton.
debata

Nemecký pretekár stráca päť podujatí pred koncom šampionátu automobilov F1 na britského súpera 48 bodov a v prípade ďalšej straty na nedeľňajšej Veľkej cene Ruska by jeho malá nádej ešte viac klesla.

„Zbrane ešte v žiadnom prípade neskladám, hoci odstup od Lewisa je celkom veľký. V mojej hlave však nie je všetkému koniec. Mám auto na to, aby som sa dostal na vrchol,“ uviedol Rosberg pre oficiálnu stránku Mercedesu. „Mojím cieľom je využiť všetky dostupné prostriedky na pozitívum a vybojovať víťazstvo.“

V neprospech Nemca však hovorí počet víťazstiev v tomto roku. Kým on ich má na konte len tri, Hamilton už osem. A doteraz nikdy v histórii sa nestalo, aby jazdec s takým veľkým počtom triumfov nezískal titul. Brit vlani v Soči vyhral premiérovú Veľkú cenu Ruska a na tento výsledok by chcel nadviazať aj teraz, hoci predpokladá, že to nebude vôbec jednoduché. Upozorňuje na to aj Niki Lauda, jeden z riaditeľov tímu Mercedes. „Tunajšia trať sa podobá tej v Singapure. A tam sa nám vôbec nedarilo. Musím ďakovať Bohu, že sme sa po tých pretekoch dokázali minule v Japonsku vrátiť späť, ale také jednoduché to nebude,“ podotkol legendárny Rakúšan.

Tím Mercedes však môže po pätnástom podujatí sezóny sláviť prvý tohtoročný titul. V Pohári konštruktérov musí v nedeľu (štart pretekov je o 13.00 a v priamom prenose ich odvysiela stanica Sport2HD) získať o tri body viac, než konkurečné Ferrari.

Poradie MS – jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 277 b., 2. Rosberg (Nem./Mercedes) 229, 3. Vettel (Nem./Ferrari) 218, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 119, 5. Bottas (Fín./Williams) 111, 6. Massa (Braz./William­s) 97.

Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 506, 2. Ferrari 337, 3. Williams 208, 4. Red Bull 139, 5. Force India 77, 6. Lotus 60.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #F1 #boj o titul #Nico Rosberg #VC Soči