Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Napodobní Hamilton Hilla?

Vyhral tu vlani, vyhral tu pred tromi rokmi a vyhrať tu chce aj v nedeľu. Lewis Hamilton je hlavným favoritom Veľkej ceny Talianska, dvanásteho podujatia MS automobilov F1.

06.09.2015 08:00
Lewis Hamilton Foto: ,
Britský pretekár Lewis Hamilton.
debata

Po víťazstve v predchádzajúcich pretekoch v Belgicku navŕšil obhajca titulu svoj náskok na čele šampionátu pred druhým v poradí a tímovým parťákom z Mercedesu Nicom Rosbergom už na 28 bodov a pokiaľ by v nedeľu na superrýchlej trati v Monze uspel, spravil by ďalší dôležitý krok na ceste za tretím majstrovským titulom.

„Aktuálne to nevyzerá, že je možné Hamiltona zdolať,“ povedal o Britovej súčasnej forme trojnásobný majster sveta a šéf dozornej rady Mercedesu Niki Lauda. „Ak neurobí nejakú chybu v najbližších pretekoch, bude veľmi ťažké pre Nica bojovať o titul,“ vyhlásil slávny Rakúšan na tímovej stránke. Líder MS sa v nedeľu od 14.00 (v priamom prenose na Sport2HD) pokúsi o to, čo sa naposledy podarilo jeho krajanovi Damonovi Hillovi pred 21 rokmi – obhájiť v Monze víťazstvo. „Je to pre mňa veľká výzva, chcem to dokázať,“ naznačil Hamilton. „Okruh je veľmi rýchly, ale tiež veľmi technický a náročný na načasovanie brzdenia,“ dodal.

Cestu za siedmym triumfom v sezóne sa mu pokúsi prekaziť Rosberg, ktorý by si mohol dať dodatočný darček k nedeľňajšiemu narodeniu dcérky. „Mám neuveriteľné auto a môžem s ním získať pole position i vyhrať preteky. Nemám za cieľ nič iné. Vlani to bol skvelý zážitok a teraz chcem byť ešte o stupeň vyššie,“ povedal Nemec, ktorý skončil minulý rok druhý.

Domácich fanúšikov chcú zasa potešiť jazdci Ferrari. Najmä po nevydarených pretekoch v Spa. Kimi Räikkönen obsadil pred dvoma týždňami až 7. miesto, Sebastian Vettel musel po defekte v predposlednom kole odstúpiť z 3. priečky.

Poradie MS – jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 227 b., 2. Rosberg (Nem./Mercedes) 199, 3. Vettel (Nem./Ferrari) 160, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 82, 5. Massa (Braz./Williams) 82, 6. Bottas (Fín./Williams) 79.
Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 426, 2. Ferrari 242, 3. Williams 161, 4. Red Bull 108, 5. Lotus 50, 5. Force India 49, 7. Toro Rosso 35.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #formula 1 #Monza #F1