Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamiltona hnevajú brakové trofeje v F1. Sú na úrovni motokár, vraví

Formula 1 je miliardový biznis, ale trofeje pre najlepších jazdcov sú podľa majstra sveta Lewisa Hamiltona v poslednom čase čoraz väčšie braky.

01.07.2015 11:33
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton s víťaznou trofejou.
debata

Britský pilot Mercedesu sa pred domácou Veľkou cenou v Silverstone nad kvalitou pohárov pohoršil, označil ich za šokujúce a už sa vraj na to posťažoval aj šéfovi majstrovstvá sveta Berniemu Ecclestonovi.

„Musíme mať jednoducho kvalitnejšie trofeje. Je šokujúce, aké sú tie poháre zlé,“ citoval Hamiltona denník Daily Telegraph.

Hamilton si na trofejach zakladá. Pri predchádzajúcom angažmáne v McLarene ich ale musel odovzdávať zamestnávateľovi, teraz u Mercedesu má v zmluve, že si ich môže nechť. Vadí mu, že trofeje sú stále častejšie vyrobené z plastu namiesto zlata alebo striebra a nemajú žiadnu historickú hodnotu.

„Sú tak na úrovni pretekov motokár. Tie vtedy boli skutočne zlé, vo formule Renault to boli len škatuľky s autíčkom uprostred, vo formule 3 boli dobré a na začiatku mojej kariéry vo formule 1 boli trofeje výborné. Teraz sú ale hrozné,“ konštatoval tridsaťročný pilot.

„Tá posledná v Rakúsku bola z dreva, podstavec akoby z olova. Čo to je? To malo byť striebro,“ povedal Hamilton, ktorý v Rakúsku dostal cenu za druhé miesto za tímovým kolegom Nicom Rosbergom. Ani po domácich pretekoch nebude v prípade úspechu spokojný, sklamaný bol už vlani pri svojom víťazstve.

„Dali mi nejakú plastovú vec a ja som si hovoril: ‚Kde je zlatá?‘ Toto je trofej tak pre GP2, nie pre formulu,“ konštatoval Hamilton.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton