Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rosberg chce v Rakúsku opäť zdolať Hamiltona

Ak opäť získajú pole position, skompletizujú kalendárny rok kvalifikačných triumfov a potvrdia nebývalú suverenitu.

20.06.2015 08:30
Nico Rosberg Foto: ,
Nico Rosberg.
debata

Pretekári tímu Mercedes sú hlavnými adeptmi na víťazstvo aj na víkendovej Veľkej cene Rakúska, ôsmom podujatí MS automobilov F1.

Práve pred rokom im však na Red Bull Ringu ukončili kvalifikačnú nadvládu jazdci Williamsu. V prvom rade stál Brazílčan Massa pred tímovým kolegom Fínom Bottasom. Nič to ale nezmenilo na tom, že v cieli sa z víťazstva radoval Nemec Rosberg pred Britom Hamiltonom, ktorý spackal kvalifikáciu a do pretekov vyrazil až z deviatej pozície.

Podobným problémom by sa rád obhajca titulu teraz vyhol. Pred dvoma týždňami sa v Kanade čiastočne rehabilitoval za strategický skrat v Monaku a na víťaznej vlne chce zostať čo najdlhšie. „V predchádzajúcich pretekoch som sa opäť vrátil k víťazstvu a baví ma to, takže chcem na to nadviazať. Okruh v Spielbergu je totiž veľmi podobný tomu v Montreale,“ citovala Hamiltona stránka tímu Mercedes.

Zopakovať lanské víťazstvo však túži Rosberg, ktorý na vedúceho muža MS stráca 17 bodov.

„Minuloročné preteky na tejto trati nemohli byť z môjho pohľadu lepšie. Nemal som síce ideálnu kvalifikáciu (skončil v nej tretí), ale nakoniec to bol parádny víkend s víťazstvom na konci. To by som rád zopakoval, tento okruh mi sedí,“ uviedol Rosberg, ktorému je jasné, že zadarmo to nebude: „Dôležitá bude už sobotňajšia kvalifikácia, ktorú by som mal vyhrať. Inak moje šance proti Lewisovi v pretekoch výrazne klesajú.“

Mercedesom by mohli opäť konkurovať oba williamsy a tiež Vettel na ferrari. Preteky odštartujú o 14.00 SELČ a v priamom prenose ich odvysiela stanica Sport2HD.

Poradie MS – jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 151 b., 2. Rosberg (Nem./Mercedes) 134, 3. Vettel (Nem./Ferrari) 108, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 72, 5. Bottas (Fín./Williams) 57, 6. Massa (Braz./Williams) 47. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 285, 2. Ferrari 180, 3. Williams 104, 4. Red Bull 54, 5. Lotus 23.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #formula 1 #Nico Rosberg