Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ecclestone: Hamilton je superpromotér F1. Dôležitejší ako Vettel či Rosberg

Brit Lewis Hamilton je pre formulu 1 dôležitejší šampión ako Nemci Sebastian Vettel a Nico Rosberg. Z komerčného hľadiska je viac využiteľný na reklamu najväčšieho a najprestížnejšieho motoristického seriálu. Myslí si to Bernie Ecclestone, dlhoročný šéf efjednotky, ktorý v októbri oslávi 85 rokov.

24.05.2015 14:08
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton pred štartom Veľkej ceny Monaka.
debata

„Som veľkým fanúšikom Lewisa Hamiltona, lebo on je superpromotérom nášho športu. Nico, sorry, ale z hľadiska biznisu, ty nie si taký dobrý,“ uviedol Ecclestone na adresu Hamiltona a Rosberga. Keď si Rosberg žiadal vysvetlenie týchto slov, Ecclestone pre server F1 zareagoval: „Znie to možno veľmi príkro, ale skutočnosť je taká, že po zrušení Veľkej ceny Nemecka je nemecký trh problematický pre formulu 1. A nie sú tam ani takí fanúšikovia ako vo Veľkej Británii. Tam je Lewis Hamilton hrdinom, Briti milujú svojho majstra sveta. A čo sa týka Vettela? Ani on neurobil pre propagáciu značky F1 až tak veľa. Ludia na ulici ho len ťažko spoznávajú.“

Dvojnásobný a úradujúci majster sveta Hamilton, ktorý sa na štart nedeľňajšej Veľkej ceny Monaka postaví z prvého miesta, je tvárou mnohých celebritných magazínov a internetových serverov pre svoj otvorený štýl života. Tridsaťročný britský pretekár má priateľov v mekke svetového filmu v Hollywoode, medzi americkými spevákmi ako aj v nablýskanom svete módy.

„Som presvedčený o tom, že Lewis je najlepším šampíónom po všetkých stránkach a zrejme to tak dlho aj zostane. Má voľný prístup do rôznych sfér života, aj na červené koberce sveta filmu či hudobné pódiá, na čo si len spomeniete,“ povedal Ecclestone Rosbergovi. „Nie je to však tvoja alebo jeho chyba, že to tak je. Vy ste totiž úplne rozdielne osobnosti. Jeden chce byť slávny, druhý nemá rád oslnivé svetlá reflektorov,“ dodal Ecclestone na vysvetlenie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Bernie Ecclestone #Sebastian Vettel #Nico Rosberg