Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rosberg v Monte Carle zaútočí na legendy

Môže sa zaradiť medzi takých velikánov ako Graham Hill, Ayrton Senna či Alain Prost. Chce to však maličkosť. Musí aj tretíkrát vyhrať najprestížnejšie podujatie sezóny.

23.05.2015 12:00
Nico Rosberg Foto: ,
Nico Rosberg na Mercedese zákruty v Monte Carle pozná dôverne.
debata

Nico Rosberg ovládol Veľkú cenu Monaka už dva razy, a ak mu to vyjde aj v nedeľu, stane sa po legendárnom Brazílčanovi Sennovi prvým jazdcom, ktorý v kľukatých uličkách Monte Carla dosiahne tri víťazstvá po sebe. „Monako je najlegendárnejší, najvzrušujúcejší a najvyzývavejší okruh v kalendári. Trať má unikátne charakteristické vlastnosti. Ak bude prebiehať všetko hladko, mal by to byť pre nás dobrý víkend,“ povedal Nemec pre oficiálnu stránku svojho tímu Mercedes.

Kľúčom k úspechu je na trati, na ktorej sa len veľmi ťažko predbieha a ktorá neodpúšťa ani najmenšiu chybu, kvalifikácia. Vlani sa pre ňu Rosberg pohádal so svojím tímovým parťákom Hamiltonom a odvtedy ich vzťah nie je ideálny. Nemec vtedy v poslednej minúte prebrzdil zákrutu Mirabeau a vyšiel z trate. Nasledovali žlté vlajky a Brit už nemal možnosť svoj čas zlepšiť.

Hamilton je zasa jediný jazdec, ktorý za posledných jedenásť rokov vyhral v Monaku z inej priečky na štarte než je pole position (2008). Verí, že na tretí pokus v monoposte Mercedes bude už úspešný. „Pred dvoma rokmi som sa trápil, vlani sa proti mne postavila iná okolnosť. Takže dúfam, že teraz bude všetko dobré,“ uviedol líder MS a dodal: „Musím byť od začiatku pred Nicom, aby sa on musel snažiť.“

Preteky štartujú v nedeľu od 14.00, priamy prenos vysiela Sport2HD.

Poradie MS – jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 111 b., 2. Rosberg (Nem./Mercedes) 91, 3. Vettel (Nem./Ferrari) 80, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 52, 5. Bottas (Fín./Williams) 42, 6. Massa (Braz./Williams) 39. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 202, 2. Ferrari 132, 3. Williams 81, 4. Red Bull 30, 5. Sauber 19.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #F1 #Monako #Nico Rosberg #Monte Carlo