Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadvláda Mercedesu sa očakáva aj v Malajzii

Po úvodných pretekoch sezóny ukázali, že aj tento rok s nimi treba počítať ako s topfavoritmi.

28.03.2015 07:00
Nico Rosberg, Lewis Hamilton Foto: ,
Pretekári Mercedesu Nico Rosberg a Lewis Hamilton.
debata

Svoju dominanciu potvrdili ziskom najvyšších priečok, ďaleko pred zvyškom štartového poľa. Preruší niekto na Veľkej cene Malajzii, druhom podujatí majstrovstiev sveta formuly 1, nadvládu jazdcov Mercedesu?

V Austrálii sa tešil Lewis Hamilton. Vyhral sedem z uplynulých ôsmich veľkých cien. Šnúru mu prerušil len tímový kolega Rosberg. „Nico ma určite potrápi, ale keď zopakujem výkon spred dvoch týždňov, bude to dobré,“ uviedol Hamilton pre oficiálnu stránku šampionátu.

V piatkom prvom tréningu mal problémy s motorom, no v druhom zajazdil najrýchlejší čas. Brit doplatil na pravidlá týkajúce sa dizajnu prilieb. Jazdci ho počas sezóny nemôžu meniť, Brit si tak uctil spoluprácu svojho zamestnávateľa s domácou spoločnosťou Petronas len na sociálnych sieťach.

Veľká cena Malajzie sa bude niesť aj v znamení návratov. McLaren s novým motorom Honda sa pokúsi spasiť Fernando Alonso, ktorý v Austrálii neštartoval pre otras mozgu z predsezónnych testov. V Sepangu sa tešil z víťazstva trikrát – v kokpite Renaultu, Ferrari, ale aj McLarenu (pôsobil v ňom v roku 2007).

„Čaká na nás ešte veľa učenia, no zlepšujeme sa. Žiadne ciele pred víkendom si nedávame,“ povedal Alonso pre Autosport.com. Jeho tímový kolega Jenson Button zaostal v Melbourne za víťazom o dve kolá. Vo farbách Williamsu sa po problémoch s chrbtom opäť predstaví Valtteri Bottas.

Víkendové dianie môže ovplyvniť i počasie. V Malajzii panujú horúčavy (teplota vzduch okolo 33 °C, asfaltu 60 °C) a poradím môže zamiešať aj dážď. Nedeľňajšie preteky odštartujú o 9.00 SELČ (priamy prenos na Sport2).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká cena Malajzie #Sepang