Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z kalendára F1 môže zmiznúť Monza. Návrat Nürburgringu je vo hviezdach

Nemecká Veľká cena sa už nemusí vrátiť do programu majstrovstiev sveta formuly 1 a rovnaký osud hrozí aj pretekom v ďalšej automobilovej veľmoci - Taliansku.

27.03.2015 15:46
Formula1, Monza Foto: ,
Okruh v Monze.
debata (5)

Po stretnutí s predstaviteľmi tímov v dejisku nedeľňajšej Veľkej ceny Malajzie v Sepangu to povedal šéf seriálu Bernie Ecclestone. Návrat nemeckých pretekov v roku 2016 vraj nedokáže garantovať napriek tomu, že okruh Hockenheim má na to zmluvu. „To nič neznamená, zmluvu má kadekto,“ uviedol Ecclestone.

Tento rok sa mali preteky konať v Nürburgringu, ktorý s Hockenheimom alternuje ako dejisko, ale tunajší organizátori vycúvali pre nerentabilnosť. „Problém nastal v tom, že na Nürburgringu zbytočne minuli obrovské množstvo požičaných peňazí a zabudli ich vrátiť späť,“ vysvetlil 84-ročný podnikateľ.

Nemecko je len ďalším z radov príkladov, že bez podpory štátu alebo samosprávy je prakticky nemožné zaplatiť vysoké poplatky za značku F1. Nasledovať môže Taliansko a Monza. Ecclestone síce nie je nadšený úbytkom európskych zastávok v itinerári, ale ťažkú hlavu si z toho nerobí:

„Je zábavné sledovať, ako zodpovední ľudia tlačia peniaze do olympijských hier, plaveckých šampionátov, atletických majstrovstiev Európy a do bohviečoho, aby zviditeľnili svoju krajinu.“

Ecclestone s tímami diskutoval aj o spôsobe, ako zatraktívniť celý súťažný víkend. Zaznel vraj návrh na udeľovanie bodov za výsledky v kvalifikácii. „Tímy si musia rozmyslieť, čo by bolo najlepšie. Toto bolo už piate stretnutie, na ktorom sme rozoberali túto tému,“ dodal.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Monza #Nürburgring